Перейти к содержимому


- - - - -

"Дорожня конституція". В пошуках здорового глузду: его-центризм, або крайнє праве положення можна не займати.


Сообщений в теме: 98

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 10 ноября 2016 - 23:34

В Пояснювальний записці до проекту Закону України "Про дорожній рух та його безпеку" наводиться
обґрунтування необхідності прийняття акта, які містять такі слова:
Головною причиною незадовільного стану безпеки дорожнього руху у будь-якій країні є визначені Європейською конференцією міністрів транспорту 26 квітня 2002 р. проблеми трьох рівнів.
1. Проблеми першого рівня – це проблеми, очевидні при поверхневому аналізі дорожньо-транспортних пригод: порушення водіями або іншими учасниками правил дорожнього руху (швидкість руху, нетверезий стан, ігнорування вимог дорожніх знаків тощо); невідповідність доріг або технічних засобів регулювання дорожнього руху технічним нормам і правилам; недостатньо розвинені служби порятунку й медичної допомоги потерпілим при ДТП.
2. Проблеми другого рівня – виявляються при більш глибокому аналізі проблем першого рівня: Правила дорожнього руху (законодавство) неясні, нелогічні й суперечливі; слабкий контроль над станом доріг та транспортних засобів з погляду їх безпеки; незадовільний рівень навчання водіїв і проведення іспитів на одержання права керування транспортними засобами; відсутність контролю за фізичним та психологічним станом водіїв. Проблеми цього рівня зменшують ефективність контрзаходів, спрямованих на вирішення проблем першого рівня.
3. Проблеми третього рівня – майже повністю сховані: недостатнє розуміння проблем безпеки руху особами, що ухвалюють рішення; існуюча система заходів з підвищення безпеки дорожнього руху незадовільна, дуже примітивна й неточна; взаємовідносини між органами влади в сфері безпеки дорожнього руху далекі від ясних, координація між ними відсутня; відповідальність і ресурси розподілені неефективно.
В Україні історично існувала прихильність до роботи з проблемам першого рівня, і лише іноді – другого. До діючих на сьогодні Закону України "Про дорожній рух" та Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10 2001 р. №1306, зміни вносились десятки разів. Але й досі ці нормативні акти не відповідають вимогам часу, європейським нормам, Конституції України, мають протиріччя між собою, що безпосередньо впливає на безпеку дорожнього руху. У 2008 році суттєво були підвищені штрафи для водіїв-порушників, але очікуваного результату не сталося. Країна продовжує втрачати на дорогах чимало своїх громадян.
Висновок очевидний: підвищити безпеку дорожнього руху для наших громадян, зберегти життя та здоров'я багатьох з них можуть тільки комплексні законодавчі зміни, які забезпечать вирішення проблем безпеки руху на всіх трьох рівнях та зможуть вплинути на основні складові дорожнього руху – його учасників, транспортні засоби, дороги.
Тепер розглянемо, яким чином "авторський колектив" Закону має намір привести ПДР у відповідність до європейських норм і зберегти життя громадян.

Цитата

Статья 3 Конвенции
Обязательства Договаривающихся Сторон
1. a) Договаривающиеся Стороны принимают соответствующие меры к тому, чтобы действующие на их территории правила дорожного движения по своему существу соответствовали положениям главы II
настоящей Конвенции. При условии, что эти правила ни в каком отношении не противоречат упомянутым положениям:
i) эти правила могут не включать те положения, которые относятся к случаям, не имеющим места на территории данной Договаривающейся Стороны;
ii) эти правила могут содержать положения, не предусмотренные в главе II;
b) положения настоящего пункта не обязывают Договаривающиеся Стороны предусматривать санкции за любое нарушение положений главы II, которые они включили в свои правила дорожного движения.

Авжеж цей обов'язок задекларований і в Проекті Закону:

Цитата

Стаття 2. Законодавство про дорожній рух та його безпеку
Відносини, пов'язані з дорожнім рухом та його безпекою, регулюються цим Законом та законами України, які стосуються дорожнього руху та його безпеки,чинними міжнародними договорами та іншими нормативно-правовими актами України у сфері дорожнього руху.
Стаття 3. Міжнародні договори України в сфері дорожнього руху та його безпеки
Якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені цим Законом, то застосовуються правила міжнародного договору.


Трошки "європейської" теорії.
Конвенцією про дорожній рух передбачено:

Цитата

СТАТЬЯ 10
Расположение на проезжей части
3. Не нарушая иного рода положения пункта 1 статьи 7, /про неприпустимість створення перешкод іншим учасникам руху/ пункта 6 статьи 11 /точний зміст можна подивитись безпосередньо в Конвенції, або в кінці статті/ и других положений противоположного характера, содержащихся в настоящей Конвенции, водитель транспортного средства должен в той мере, в какой позволяют обстоятельства, находиться ближе к краю проезжей части, соответствующему направлению движения. Однако Договаривающиеся стороны или их территориальные подразделения могут регламентировать более конкретно правила расположения на проезжей части грузовых транспортных средств.
Тобто в міжнародному документі зафіксований обов'язок водія (щонайменше - не вантажного) транспортного засобу під час руху триматися крайнього правого положення на проїзній частині (наскільки це дозволяють обставини).

Але "авторський коллектив", наповнюючи змістом статтю 55. "Розташування транспортних засобів на дорозі" досить вільно запровадив вимогу рухатись ближче до правого краю проїзної частини.
Така вимога для всіх транспортних засобів чітко озвучена тільки для руху поза населеними пунктами.

Цитата

55-4. На дорогах поза населеними пунктами, які мають дві і більше смуг для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатись в крайній правій смузі проїзної частини, крім випадків, коли на смугах праворуч є перешкода для руху, виконується випередження, об'їзд або перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом, а також коли дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою рух з крайньої правої смуги дозволено тільки праворуч.
Щодо руху взагалі (в населених пунктах і поза ними), то «Узок круг этих революционеров..."©

Цитата

55-1.2 Двоколісним мотоциклам без бокового причепу дозволяється рух в два ряди в межах крайньої правої смуги на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку.

Цитата

55-7. Мопеди,транспортні засоби, швидкість руху яких не повинна перевищувати 40 км/год або які з технічних причин не можуть розвивати таку швидкість, а також транспортні засоби, що здійснюють буксирування або рухаються з технічними несправностями до місця стоянки або ремонту, якщо такий рух не заборонено цим Законом, повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується обгін, випередження, об'їзд перешкоди для руху, перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом, або коли дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою рух з крайньої правої смуги дозволено тільки праворуч.

Виходячи з викладеного, можна констатувати, що Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту.
Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.
Ця норма (вимога) витікає з необхідності :
- забезпечення безпечного інтервалу до транспорту, що рухається назустріч (якщо обидві автівки, що рухаються назустріч, будуть триматись правого краю, то це забезпечить найбільший інтервал між ними);
- убезпечення пішохода, який зупинився "на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини";
- збільшення оглядовості вперед (особливо зустрічної смуги) для водія, що рухається позаду.
Чому я виділів "особливо зустрічної смуги"? Якщо, не дай Боже, трапиться зіткнення із нерухомим об'єктом, нехай на швидкості 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40 км/год. А якщо станеться зіткнення із рухомим об'єктом, який рухається назустріч із швидкістю теж 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40+40=80 км/год. наслідки будуть більш фатальними. Тому важливо, щоб водій мав достатню геометричну оглядовість для своєчасного прийняття рішення і реагування на зміни дорожньої обстановки.
Изображение
Отже, на мій погляд, запропоновані проектом Закону України "Про дорожній рух та його безпеку" норми щодо розташування транспортних засобів на проїзній частині не ставить на меті збереження життя учасників дорожнього руху.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 11 ноября 2016 - 01:45

Тепер підходимо безпосередньо до розгляду поняття "его-центризм". На відміну від психологічного терміну егоцентризм (нездатність чи невміння індивіда встати на чужу точку зору, сприйняття своєї точки зору як єдиної існуючої), наш термін "его-центризм" розшифровується просто: Его-по-центру.

Випадок з моєї водійської практики. Навіть, скоріше пасажирської практики.
Якось, перебуваючи у місті-герої Одесі із своїм автомобілем, я не мав змоги за медичними показаннями керувати своїм автомобілем, щоб дістатися свого Гадюкіного. Звернувся по допомогу до свого надійного товариша, щоб він доправив мене додому на моєму Жигуляторі. Товариш на те й товариш, не відмовив у допомозі. В призначений день він залишив свій БЧЖ вдома, увечері після роботи заїхав по мене. Поїхали. Маршрут пролягав через вулицю Приморську (панорама Гугл), яка має цікаву особливість - згідно дорожньої розмітки на проїзній частині дві смуги. Вперед і назад. Але ширина однієї смуги дозволяє цілком безпечно рухатись в два ряда.
Изображение
Ця можливість дуже виручає в години вечірнього трафіку: одна справа, коли на ділянці від світлофора до світлофора вміщується 20 машин, а коли на цій же ділянці вміщується 40 машин, то це вже зовсім інша справа. Коли я сам їду цією вулицею, то займаю крайнє праве положення. Це і згідно ПДР, і велосипедист-скутерист не виявиться раптово коло правого зеркала. До осьової лінії залишається достатньо місця, щоб поруч могла рухатись ще одна машина. А якщо й це місце зліва від мене не зайняте, то для того, хто позаду мене, збільшена оглядовість вперед, в т.ч. й на зустрічну смугу. Якщо поруч зі мною в одну смугу став адекватний водій, то в місці звуження дороги (або маршрутка на зупинці) він мене пропустить вперед, виконуючи п.10.11. "У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку." Я йому подякую аварійкою, знову займу крайнє праве положення, і ми далі їдемо дуетом. Якщо не пропустить, то нічого страшного. Можливо, його місце займе водій, який знає Правила. З урахуванням вечірнього повільного трафіку, така їзда в два ряди цілком безпечна. Авжеж, буває таке, що автомобіль попереду розташовується по середині смуги. Не біда. Все одно займаю крайнє положення і за цим "его-по центру" вже їде два ряди.
Так от їдемо ми з Товаришем по Приморській, а його тягне до осьової. До найближчого "дуета" попереду машин 5-6, тягнучка біля осьової, а крайнє праве положення, достатнє для безпечного руху вперед до "дуета", вільне. Я б уже був там, за 5-6 машин, а в ролі пасажира нічого вдіяти не можу. Пропоную Товаришу прийняти правіше, і рухатись вперед, а він не хоче. Не звик він так. Габарити його БЧЖ і оглядовість з місця водія привчили розраховувати і дотримуватись більшого безпечного інтервалу. Та й статус машини не дозволяє "туди-сюди"... З його слів - краще повільно, але надійно.

Готуючи ций матеріал, звісно користувався панорамами від Гугл і від Яндекс. Доволі показовий підхід водіїв гугломобіля і яндексмобіля до зайняття крайнього правого положення.
Изображение
Гугломобіль тримається правого краю, і дає змогу тим, хто позаду, випередити його без виїзду на смугу зустрічного руху.
Изображение
Яндексмобіль їде по центру смуги, і випередити його можна тільки через зустрічну смугу, тобто здійснивши обгон.
Изображение
А отий білий Фольксваген (сєдан, не бус) так і їхав за яндексмобілем всю дорогу. До речі, коло осьової.
Изображение
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 12:30

Що ми бачимо в цій дорожній ситуації?

З двох позначених розміткою смуг до перехрестя (ЗВІДСИ) транспортні засоби вливаються в одну смугу (СЮДИ). Про те, що там одна смуга свідчить суцільна лінія дорожньої розмітки 1.1.

Изображение

Хто повинен надати дорогу? Той, хто має перешкоду з правого боку. Тобто спочатку їде авто із правого ряду, а потім їде авто із лівого ряду.

Цитата

10.11. У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку.


Тобто в 10.11 задекларований універсальний принцип - надання переваги перешкоді з правого боку.
І він працює в цій дорожній ситуації універсально, незалежно від вигину дороги за перехрестям вправо чи вліво.

Тепер розглянемо цю ж дорожню ситуацію з точки зору проекту ПДР.
Обов'язок водія займати крайнє праве положення відсутній. Перевагу має той, хто розташований ближче до центру повороту. Тобто в ситуації, коли дорога має вигін вліво, перевагу має той, хто рухається в лівій смузі. Тобто порядок проїзду - друга смуга, права смуга.
А якщо дорога матиме вигін вправо, хто матиме перевагу?

Отже замість інтуїтивного виконання п.10.11, водіям під час оцінки дорожньої обстановки і планування свої маневрів в наведеній дорожній ситуації, треба буде додатково визначити:
- чи не прогавив він знаки 5.16, які вказують дозволені напрямки руху по смугах?;
- де знаходиться УЯВНИЙ центр повороту?;
- чи це взагалі поворот, чи просто вигин дороги?;
- чи стосується правило "уявного центру повороту" вигину дороги?;
- чи пройшли "ідіотен-тест" автори змін в ПДР?

В любому випадку, его-по-центру буде вважати перевагу своєю і непорушною.

Отже, це ще один приклад того, як відсутність розуміння базових принципів організації дорожнього руху призводить до надмірної деталізації і алгоритмізації дій учасника дорожнього руху.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 02 января 2017 - 13:10

Слушайте, не трогайте новые правила, Вы еще со старыми не разобрались.

#5 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 13:17

А по суті?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#6 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 02 января 2017 - 13:27

Просмотр сообщенияЖигуліст (02 января 2017 - 13:17) писал:

А по суті?

Куда уж более по сути, Вы пытаетесь на основании своего исключительного понимания действующей редакции ПДД трактовать ошибочность новой редакции, разберитесь сначала с тем кто должен давать дорогу в соответствии с ответом, НИЦ БДД.

#7 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 13:44

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 13:27) писал:

с тем кто должен давать дорогу в соответствии с ответом, НИЦ БДД.

Оцього НІЦ БДД?

Цитата

Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту.
Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.
Ця норма (вимога) витікає з необхідності :
- забезпечення безпечного інтервалу до транспорту, що рухається назустріч (якщо обидві автівки, що рухаються назустріч, будуть триматись правого краю, то це забезпечить найбільший інтервал між ними);
- убезпечення пішохода, який зупинився "на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини";
- збільшення оглядовості вперед (особливо зустрічної смуги) для водія, що рухається позаду.
Чому я виділів "особливо зустрічної смуги"? Якщо, не дай Боже, трапиться зіткнення із нерухомим об'єктом, нехай на швидкості 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40 км/год. А якщо станеться зіткнення із рухомим об'єктом, який рухається назустріч із швидкістю теж 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40+40=80 км/год. наслідки будуть більш фатальними. Тому важливо, щоб водій мав достатню геометричну оглядовість для своєчасного прийняття рішення і реагування на зміни дорожньої обстановки.
Изображение

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#8 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 14:00

Цитата

Якщо поруч зі мною в одну смугу став адекватний водій, то в місці звуження дороги (або маршрутка на зупинці) він мене пропустить вперед, виконуючи п.10.11. "У разі коли траєкторії руху транспортних засобів перетинаються, а черговість проїзду не обумовлена цими Правилами, дати дорогу повинен водій, до якого транспортний засіб наближається з правого боку." Я йому подякую аварійкою, знову займу крайнє праве положення, і ми далі їдемо дуетом. Якщо не пропустить, то нічого страшного. Можливо, його місце займе водій, який знає Правила. З урахуванням вечірнього повільного трафіку, така їзда в два ряди цілком безпечна. Авжеж, буває таке, що автомобіль попереду розташовується по середині смуги. Не біда. Все одно займаю крайнє положення і за цим "его-по центру" вже їде два ряди.

Але трапляються неадеквати.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#9 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 02 января 2017 - 15:56

Я как-то не могу увязать Ваш текст с приводимыми Вами же цитатами.

#10 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 16:04

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 15:56) писал:

Я как-то не могу увязать Ваш текст с приводимыми Вами же цитатами.

Життя не є виконанням конкретного пункту Правил.
Життя є комплексне виконання Комплексу Правил.
Хтось радо відмінив вимогу необхідності зайняття крайнього положення. Маладец! Мідаль Автору!
А оця невеличка зміна в Маленькому пункті призводить до втрати глузду Великих правил.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#11 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 02 января 2017 - 16:23

Давайте без размазывания каши по тарелке, Вы абсолютно неверно трактуете применимость п.10.11 для случая сужения дороги, игнорируя остальные пункты правил, которые регламентируют порядок проезда этого участка. Простой и объективный ответ НИЦБДД Вы игнорируете, претендуя на истину в изложении этого вопроса. Мне это честно говоря фиолетово, но подобным подходом Вы дискредитируете саму идею форума.

#12 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 16:33

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 16:23) писал:

Вы дискредитируете саму идею форума

Ну от... знов образились... :blush:
А дискредитація здорового глузду Вас не турбує?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#13 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 16:37

Сер Вадим.
Розберіть, будь ласка, предметно оці міркування. Що правильно, що неправильно?

Цитата

Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту.
Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.
Ця норма (вимога) витікає з необхідності :
- забезпечення безпечного інтервалу до транспорту, що рухається назустріч (якщо обидві автівки, що рухаються назустріч, будуть триматись правого краю, то це забезпечить найбільший інтервал між ними);
- убезпечення пішохода, який зупинився "на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини";
- збільшення оглядовості вперед (особливо зустрічної смуги) для водія, що рухається позаду.
Чому я виділів "особливо зустрічної смуги"? Якщо, не дай Боже, трапиться зіткнення із нерухомим об'єктом, нехай на швидкості 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40 км/год. А якщо станеться зіткнення із рухомим об'єктом, який рухається назустріч із швидкістю теж 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40+40=80 км/год. наслідки будуть більш фатальними. Тому важливо, щоб водій мав достатню геометричну оглядовість для своєчасного прийняття рішення і реагування на зміни дорожньої обстановки.
Изображение

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#14 VVS

    Продвинутый пользователь

  • Гість
  • PipPipPip
  • 1.522 сообщений

Отправлено 02 января 2017 - 17:09

Просмотр сообщенияЖигуліст (02 января 2017 - 16:37) писал:

Сер Вадим. Розберіть, будь ласка, предметно оці міркування. Що правильно, що неправильно?

Цитата

Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту. Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.


Стаття 3. Міжнародні договори України в сфері дорожнього руху та його безпеки
Якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені цим Законом, то застосовуються правила міжнародного договору.

Сообщение отредактировал VVS: 02 января 2017 - 17:15


#15 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 02 января 2017 - 17:13

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 16:23) писал:

..... подобным подходом Вы дискредитируете саму идею форума.


+++
Скрытый текст

#16 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 17:24

Сер Олег, приєдную Вас до запитання.

Просмотр сообщенияЖигуліст (02 января 2017 - 16:37) писал:

Сер Вадим.
Розберіть, будь ласка, предметно оці міркування. Що правильно, що неправильно?

Цитата

Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту.
Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.
Ця норма (вимога) витікає з необхідності :
- забезпечення безпечного інтервалу до транспорту, що рухається назустріч (якщо обидві автівки, що рухаються назустріч, будуть триматись правого краю, то це забезпечить найбільший інтервал між ними);
- убезпечення пішохода, який зупинився "на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини";
- збільшення оглядовості вперед (особливо зустрічної смуги) для водія, що рухається позаду.
Чому я виділів "особливо зустрічної смуги"? Якщо, не дай Боже, трапиться зіткнення із нерухомим об'єктом, нехай на швидкості 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40 км/год. А якщо станеться зіткнення із рухомим об'єктом, який рухається назустріч із швидкістю теж 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40+40=80 км/год. наслідки будуть більш фатальними. Тому важливо, щоб водій мав достатню геометричну оглядовість для своєчасного прийняття рішення і реагування на зміни дорожньої обстановки.
Изображение


Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#17 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 17:40

Просмотр сообщенияOleg150965 (02 января 2017 - 17:13) писал:

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 16:23) писал:

..... подобным подходом Вы дискредитируете саму идею форума.


+++

Дискредитація форуму - це не висловлювання своїх міркувань щодо обговорюваної проблеми. Розкажіть, як ви її бачите, вкажіть на нелогічність міркувань опонента. Захистіть свою точку зору. Я свою точку зору окреслив, готовий вислухати/прочитати інші думки.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#18 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 02 января 2017 - 17:56

Просмотр сообщенияЖигуліст (02 января 2017 - 16:37) писал:

Сер Вадим.
Розберіть, будь ласка, предметно оці міркування. Що правильно, що неправильно?

Цитата

Проектом Закону не передбачений обов'язок водія займати крайнє праве положення (смугу руху) на проїзній частині в межах населеного пункту.
Хоча цей обов'язок прямо передбачений міжнародною нормою.
Ця норма (вимога) витікає з необхідності :
- забезпечення безпечного інтервалу до транспорту, що рухається назустріч (якщо обидві автівки, що рухаються назустріч, будуть триматись правого краю, то це забезпечить найбільший інтервал між ними);
- убезпечення пішохода, який зупинився "на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини";
- збільшення оглядовості вперед (особливо зустрічної смуги) для водія, що рухається позаду.
Чому я виділів "особливо зустрічної смуги"? Якщо, не дай Боже, трапиться зіткнення із нерухомим об'єктом, нехай на швидкості 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40 км/год. А якщо станеться зіткнення із рухомим об'єктом, який рухається назустріч із швидкістю теж 40 км/год, то це буде зіткнення на швидкості 40+40=80 км/год. наслідки будуть більш фатальними. Тому важливо, щоб водій мав достатню геометричну оглядовість для своєчасного прийняття рішення і реагування на зміни дорожньої обстановки.
Изображение

Почему я должен рассматривать и анализировать неизвестно откуда взявшуюся цитату, да еще и содержание которой не соответсвует действительности. В международном законодательстве действует исключение при наличии двух и более полос в одном направлении в населенном пункте нет требования занимать крайнюю полосу и прямо указывается, что водитель может занять наиболее удобную для него полосу. Что же касается национального законодательства, то в случае на рисунке действующие Правила не требуют занимать крайнее положение на проезжей части. Надеюсь я достаточно подробно изложил.

#19 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 18:05

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 17:56) писал:

В международном законодательстве действует исключение при наличии двух и более полос в одном направлении в населенном пункте нет требования занимать крайнюю полосу и прямо указывается, что водитель может занять наиболее удобную для него полосу.

Добре.
Чи повинні водії рухатись якомога правіше?
Изображение
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#20 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 02 января 2017 - 18:06

Просмотр сообщенияvad160568 (02 января 2017 - 17:56) писал:

В международном законодательстве действует исключение при наличии двух и более полос в одном направлении в населенном пункте нет требования занимать крайнюю полосу и прямо указывается, что водитель может занять наиболее удобную для него полосу.
Можете навести відповідну цитату національного законодавства?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.





Количество пользователей, читающих эту тему: 4

0 пользователей, 4 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...