Перейти к содержимому


Гендерна нерівність в Україні.


В этой теме нет ответов

#1 PAN

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 10.167 сообщений
  • ПМЖСхід

Отправлено 07 сентября 2018 - 09:10

Чергову гендерну нерівність в Україні подолано. Вчора прийнято запропонований нардепом Ричковою законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях". Віднині жінки можуть відтепер жінки-військовослужбовці матимуть рівний доступ до посад та військових звань. Це означає, що вони встигатимуть вислужити вищі офіцерські посади, зокрема генеральські.

Але це лише перший крок, сподіваюсь, що не останній. Права жінок продовжують дискримінуватися, так у 21 столітті українські жінки не можуть бути призвані на строкову військову службу- норму про призов на строкову службу лише осіб чоловічої статі з статті 15 Закону про військовий обов'язок і військову службу так ніхто й не прибрав.
Так само продовжують діяти явно дискримінаційні норми дванадцятої глави Кодексу Законів про Працю, який обмежує права жінок. Незважаючи на декларацію у 24 статті Конституції рівність чоловіків та жінок, та заборону обмежень по статі, КЗпП обмежує право жінок займатися багатьма професіями. Наприклад, до сих пір не знято заборону на роботу жінок у шахтах. Продовжують діяти норми ст. 175 про обмеження праці жінок у нічний час- існує лише невеликий перелік професій, по яким жінкам дозволяється працювати вночі.

Я вже мовчу про жінок- матерів, для яких діє заборона навіть на роботу у вихідні дні чи забороняється їх направлення до відрядження, через це жінки просто не можуть виконувати свої посадові обов'язки і змушені брати відпустки по догляду за дитиною:

Стаття 176. Заборона залучення вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до трьох років, до нічних, надурочних робіт, робіт у вихідні дні і направлення їх у відрядження

Не допускається залучення до робіт у нічний час, до надурочних робіт і робіт у вихідні дні і направлення у відрядження вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до трьох років.

Якесь середньовіччя та феодалізм. І бентежить те, що жінок все це влаштовує- ніхто не виходить на мітинги, не закликає відстоювати свої права.
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...