Перейти к содержимому


Пошкодження авто на парковці.


Сообщений в теме: 25

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 12:39

Власниця сірого автомобіля стверджує, що це не вона... :facepalm:

https://youtu.be/pTXLAdMiwW4
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 12:49

На кромці дверки сірої машини - зелена фарба з Крокодила.
Скрытый текст

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: 2017-7-7 12-58-23.jpg
  • Прикрепленное изображение: 2017-7-7 12-58-31.jpg
  • Прикрепленное изображение: 2017-7-7 12-58-46.jpg

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 13:47

2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
Скрытый текст

є) не вчиняти дій, внаслідок яких може бути пошкоджено автомобільні дороги та їх складові, а також завдано шкоди користувачам.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 14:23

Підказують:

Цитата

15.13. Забороняється відчиняти двері транспортного засобу, залишати їх відчиненими і виходити з транспортного засобу, якщо це загрожує безпеці і створює перешкоди іншим учасникам дорожнього руху.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 19:26

Отже, із вражень.
Враження номер раз: "Если бы у меня были Жигули, бьіло бьі стьідно морочить голову нормальным машинам".
Враження номер два - це в рубрику "Нанотехнології кузовного ремонту": "Что вы трёте свою грязь сухой тряпкой?! Нужно влажной салфеткой!"

https://youtu.be/J1CkvP_IqlQ
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#6 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 20:01

Звітую. Вся історія і імена вигадані. Справжні тільки фотографії і Крокодил.
Приблизно о 12-й виходжу на перекур чергування по парковці супермаркету, і спостерігаю на дверці Крокодила вм'ятину. Свіжа. Праворуч стоїть автівка, якої не було на момент мого паркування. Подивився на її двері - слідів не виявив. Пригадую, що реєстратор увімкнений, пишуть і передня і задня камери. А пошкодження збоку, тобто на реєстраторі цього не буде. (Респект svk, розумію, що треба ставити щонайменше третю камеру в салон.) Але виймаю карту пам'яті, щоб знайти на записі задньої камери момент, коли поруч паркувались інші автівки. Знаходжу дві автівки - одна виїжджала, інша заїжджала. Фіксую час. За часом перевіряю записи камер відеоспостереження парковки. По першій автівці - водій сідав і рушав коректно, контролюючи положення своєї дверки. По другій автівці - відкривання дверей майже перпендикулярно, і якраз положення відкритої сірої дверки відповідає розташуванню вм'ятини на зеленій. Запросив свідком іншого паркувальника, і ми пішли уважно роздивитись сіру машину. І саме на торці кромки я знайшов сліди зеленої фарби від Крокодила (фото вище). Довжина сліду відповідає розміру вм'ятини. Фотофіксація в присутності свідка.
Знайшли в супермаркеті власницю сірої автівки. Спитав, чи знає вона, що трішечки пошкодила іншу машину. Не знає. Пішли дивитись. Подивились. Юля - в несознанку. На кшалт: я - не я, взагалі - я б постидалась з такою машиною створювати проблеми нормальним людям. При цьому цілеспрямовано, незважаючи на моє прохання не знищувати слідову інформацію, з жіночою акуратною наполегливістю прибрала "бруд" із кромки своєї дверки. "А тут ничего и не было!..."
Ну а далі - пропозиції прибрати вм'ятину на моїй машині вогкою серветкою. :smile:
А потім був "звонок другу", тобто чоловікові. Поспілкувався з Юрієм, тобто з Юліним чоловіком. Авжеж, порядний чоловік в першу чергу довіряє свої дружині, а потім вже незнайомому голосу в телефонній трубці. Спілкування вийшло без взаєморозуміння.


Далі буде.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#7 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 20:37

Взаєморозуміння з моєї точки зору полягало у відновленні опонентом лакофарбового покриття до стану, яким воно було до 09.57.04 07.07.2017.
Точка зору опонента - нє прі делах.
Зателефонував на СТО в своє Гадюкіне - один елемент 80 вбитих чужих президентів. Я і раніше про це знав. Щонайменше, з цієї ціни починається розмова. На думку опонентів - така сума обурлива, коли мова йде про Жигулі, тим більше, що майже ніяких пошкоджень немає.
Із спілкування виникла необхідність звертатись в Поліцію.
Далі стало відомо, що чоловік вже виїхав до нас розбиратися, вирішили зачекати його. Приїхав о 15.50 із групою підтримки. Коротке резюме - слідів на сірій немає, і невідомо, коли сталася подряпина. Показав фото із слідами. Консенсус не трапився. Вирішили звертатися до арбітра в особі Нацполіції.
Авжеж, пошкодження в такому випадку не тягнуть на ДТП, бо машини не рухались. Юрій телефонував у свою страхову, і страхова з радістю увімкнула тумблер "мороз".
При цьому, можливо із родинно-корпоративної солідарності, Юрій теж не визнавав, що їх автівка пошкодила мою.
(по проміжку, який дозволяє майже вільно ходити двом чоловікам, видно, що інтервал між машинами достатній для нормального розташування ТЗ на парковці, але сталося, що сталося.)

https://youtu.be/0zFmiQ_nbuY
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#8 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 21:56

В якості ремарки. Свідомість опонентів погано переварювала ситуацію, яка полягала в тому, що їм доводиться спілкуватися з простим охоронцем парковки на Жигулях. (А я не зізнавався, що я не простий охоронець парковки, а Старший Охоронець Парковки! :D ).

Отже, о 14.17 зателефонував на 102. В ході спілкування звернув увагу оператора, що мова йде не про ДТП, а про пошкодження майна. Назвав номера машин, свої данні, адресу місця події. Виклик прийнятий.
О 14.29 я отримав дзвінок з поліції, чи залишається виклик в силі, і чи ми (учасники пригоди) на місці.
Враховуючи, що поліціянти можуть захотіти переглянути записи камер відеоспостереження парковки, а також загальний принцип - що такий дозвіл може дати тільки Господар Парковки, звернувся до Самого Старшого Охоронця Парковки. Обмалював ситуацію, отримав рекомендації. Одна з рекомендацій - розійтися на моїх умовах, бо решта не на користь опонентів. Решта рекомендацій опонентів обурила.
В ході очікування поліціянтів була хитка надія досягти консенсусу - їхати на СТО, яке знає Юрій (в його Гадюкіні), скласти там ціну, він платить, я претензій не маю. Цей варіант мене майже влаштовував, але я повідомив, що ми починаємо рух з місця пригоди тільки після того, як я отримаю розписку, яка підтвердить факт пригоди, і намір опонентів відшкодувати завдані збитки. Розписка навіть почала писатися, але коли я дав своє посвідчення і техпаспорт, щоб правильно записати установчі данні мої і моєї автівки, Юрій рознервувався, і відмовився від попередньої домовленності.
О 15.43 на зв'язок вийшов екіпаж поліції, якому розподілили виклик. Вони саме закінчували оформлювати ДТП, і уточнювали, де ми знаходимся.
О 16.10 екіпаж прибув. Ситуація цілком прозора, згодились, що це не ДТП, я сказав, що я саме і робив виклик з причини пошкодження майна. Але чомусь виклик дістався екіпажу, який наглядає за дорожнім рухом, і оформлює ДТП. По "механізму" пошкодження в них не сумнівів не було. Похилитали дверцятами, подивились кромку дверей сірої автівки, подивились сліди на фото (до того, як пані Юля їх витерла). Рекомендували опонентам пристати на мою пропозицію. Підтвердили обгрунтованість моєї позиції щодо написання розписки. Доки опонент писав розписку, я дав письмові пояснення по ситуації, і відмовився від послуг поліції у зв'язку із порозумінням з опонентами.
В цілому і повністю робота екіпажу поліції відповідала обстановці, компетентність і адекватність справили приємне враження.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#9 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 22:11

Далі ми поїхали на СТО в Гадюкіне Юрія. Ціна виявилася не 80 у.о., але і не 80 грн. Навіть із врахуванням того, що фарба в мене є, і її купляти-підбирати не потрібно. Але мені було не зручно, що ремонт буде далеко від мого Гадюкіного, і потрібно на кілька днів залишати машину, а із врахування мого запланованого відрядження наступного тижня, то комплект незручностей наближався до перевершення рівня моєї толерантності.
Тому ми вирішили зателефонувати в моє Гадюкіно, і запропонувати ціну, що склалася тут. Майстра нова ціна влаштувала. Мене влаштовує те, що ремонт буде під боком. І є надія, що до мого відрядження машина буде вже без слідів "наруги". Я отримав суму на ремонт, написав опоненту розписку, що претензій не маю, на тому й розійшлися.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#10 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 22:40

Просмотр сообщенияЖигуліст (07 июля 2017 - 22:11) писал:

І є надія, що до мого відрядження машина буде вже без слідів "наруги".

До.
Скрытый текст

Зараз.
Скрытый текст

Сподіваюсь, що "після" мене влаштує.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#11 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 23:06

Для чого я це все пишу?
По-перше, Доця вчиться на водія, сподіваюсь ця історія їй буде в нагоді. Щоб не бути, як Юля.
По-друге, з цією темою планую ознайомити опонентів. Можливо, зрозуміють свої помилки, і або будуть обережніші до чужої власності, або будуть проявляти в аналогічних випадках принциповість, і не погоджуватимуться на компроміси. :D
По-третє, дурень вчиться на своїм помилках, а розумний - на чужих. Може комусь цей досвід стане в нагоді.

А мені в нагоді стала програма Лупа на телефоні, завдяки якій я побачив сліди моєї фарби на чужій автівці.
В нагоді став відеореєстратор із двома камерами.
В нагоді став свідок, в присутності якого я робив фотофіксацію. Тобто нагоди не трапилось, проте свідок був би потрібний у випадку подальшого розв'язання проблеми у суді. І фотофіксацію і факт витирання слідів дотику він може підтвердити (але потрібно було, фільмувати все, моя помилка - витирання слідів потрібно було фіксувати).
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#12 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 июля 2017 - 23:35

Із своєї і не тільки практики.

Знайомому на парковці дитина із сусіднього авто, виходячи з машини і широко розкривши дверці, вдарила двері. Цяточка невеличка, але шліфування не допомогло б, бо був скол фарби. Батько дитини спитав, скільки він повинен компенсувати. Знайомий відмовився від компенсації (були інші пошкодження, теж від дверей, ця цяточка була третьою), попрохав навчити дитину відкривати правильно двері. Батько сфотографував пошкодження, і через пару днів передав знайомому свою "частку" на ремонт. Це по-людські.

Анатолій Вікторович метав "бумеранг" із зігнутого ключа 10х12. Бумеранг прилетів сусіду по гаражу у задній ліхтар. :facepalm: Купили новий. Сподіваюсь, сусід на мене зла не тримає. Це по-людські.

Інший сусід випадково в'їхав мені в гаражні ворота. Трішкі зім'яв. За першої ж зустрічі признався, спитав, що він заборгував. Та лана, ніхто нікому нічого не повинен, якби він не сказав, то я б і не дізнався ніколи. Але сусід вчинив по-людські.

Знайомий потрапив у ДТП з вини п'яного водія. Машина в тотал. Приблизно опівночі. Приблизно о 16.00 наступного дня йому під лікарню пригнали вже оформлену на нього іншу машину. Кращу за класом, і новішу. Це неправильно (алкоголь і кермо), але поступили по-людські.

Ну і як я розраховувався за "підбиту" мною машину - я вже писав. Залізо є залізо, а люди є люди. Залізо можна відновити, а людиною треба залишатися завжди.

На мою думку, поступити "по-людські" - це компенсувати шкоду, завдану твоїми діями, так, щоб опонент відчував людину у тобі, і сам міг би вважати себе людиною. Або прийняти компенсацію розумну і достатню, не сподіваючись, що ця пригода може вирішити всі фінансові труднощі твої, твоєї тещі, і твоєї коханки.

Десь так. Перепрошую за багато літер... :hi:
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#13 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 08 июля 2017 - 19:10

Изображение Изображение

Просмотр сообщенияЖигуліст (07 июля 2017 - 22:40) писал:

Сподіваюсь, що "після" мене влаштує.

Влаштовує.
І якість, і термін виконання - менше доби.
Изображение
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#14 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 08 июля 2017 - 23:07

Сколько в итоге стоила покраска?

#15 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 09 июля 2017 - 07:27

Просмотр сообщенияЖигуліст (07 июля 2017 - 23:35) писал:

На мою думку, поступити "по-людські" - це компенсувати шкоду, завдану твоїми діями

такої ж думки дотримується і Цивільний Кодекс
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#16 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 09 июля 2017 - 09:04

Просмотр сообщенияfed (08 июля 2017 - 23:07) писал:

Сколько в итоге стоила покраска?

Рихтовка-шпатлевка-покраска - 50
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#17 Гость_Тымнеро_*

  • Гости

Отправлено 10 июля 2017 - 22:29

Просмотр сообщенияЖигуліст (09 июля 2017 - 09:04) писал:

Просмотр сообщенияfed (08 июля 2017 - 23:07) писал:

Сколько в итоге стоила покраска?

Рихтовка-шпатлевка-покраска - 50

Долларов?

#18 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 10 июля 2017 - 22:50

Китайських пєсо!
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#19 Гость_Тымнеро_*

  • Гости

Отправлено 10 июля 2017 - 23:06

Просмотр сообщенияЖигуліст (10 июля 2017 - 22:50) писал:

Китайських пєсо!

Классная у Вас пензия! В валюте! :D

#20 Чапай

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 4.779 сообщений
  • ПМЖНиколаевская область.

Отправлено 11 июля 2017 - 20:49

Просмотр сообщенияЖигуліст (10 июля 2017 - 22:50) писал:

Китайських пєсо!

Дивіться щоб вас не взули.-
В Украине выявили искусную подделку 100-долларовой банкноты: все нюансы

:smile:

Сообщение отредактировал Чапай: 11 июля 2017 - 20:51






Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...