Перейти к содержимому


- - - - -

ГБО. Стаття 37. Основні вимоги щодо переобладнання транспортних засобів

ГБО реєстрація ГБО

Сообщений в теме: 4

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 мая 2016 - 20:29

Цитата

3. Переобладнання транспортних засобів (крім переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому моторному паливі абоальтернативних видах рідкого і газового палива) повинно проводитися виключно на підставі документа про погодження переобладнання транспортного засобу, виданого організацією або установою, уповноваженою на це Кабінетом Міністрів України.
У разі переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі, особливості конструкції, які виникли в результаті його переобладнання, повинні бути внесені у формуляр газобалонного транспортного засобу встановленого Кабінетом Міністрів України зразка.
У формулярі газобалонного транспортного засобу зазначається вид газового моторного палива, пасажировмісність чи вантажність після переобладнання (у разі зміни), тип і кількість балонів, термін придатності використання балонів, їх серійні номери та відомості про технічне опосвідчення газового (-их) балона (-ів).
3.1. Виконання робіт, пов'язаних з встановленням обладнання, яке робить можливою роботу двигуна на іншому, ніж передбачений виробником транспортного засобу, типі палива, повинно здійснюватися відповідно до вимог національних стандартів щодо безпечності конструкції та технічного стану колісних транспортних засобів, а також охорони довкілля, обов’язковість застосування яких встановлена нормативно-правовими актами, та згідно з вимогами узгодженої нормативно-технічної документації на відповідний вид переобладнання або документа про погодження переобладнання транспортного засобу.
3.2. Переобладнання транспортних засобів для роботи на газовому моторному паливі або на альтернативних видах рідкого і газового палива повинно проводитися виключно суб'єктом господарювання, який має узгоджену з відповідними уповноваженими державними органами нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання та свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. У разі відсутності узгодженої нормативно-технічної документації суб'єкт господарювання, який має свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу, може виконати переобладнання на підставі документа про погодження переобладнання транспортного засобу.
Виконавець таких робіт видає власнику транспортного засобу, на якому встановлено газобалонне обладнання, формуляр газобалонного транспортного засобу встановленого Кабінетом Міністрів України зразка. Перевірка технічного стану і герметичності газобалонного обладнання здійснюється під час проведення обов'язкової перевірки придатності транспортного засобудо експлуатації у відповідностідо вимог статті 38 цього Закону.
3.3. Якщо загальна вага встановленого обладнання, яке робить можливою роботу двигуна на газовому паливі, не перевищує 100 кг у спорядженому стані,– внесення змін до реєстраційних документів на транспортний засіб не потребується, крім випадків, коли на такому транспортному засобі здійснюється виїзд за межі України.
В усіх інших випадках встановлення такого обладнання потребує внесення відповідних змін до реєстраційних документів транспортного засобу.
3.4. Транспортні засоби, переобладнані для роботи на газовому паливі, обов’язково повинні мати розпізнавальний знак "Газ" (додаток 5).

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 07 мая 2016 - 20:29

Цитата

формуляр газобалонного транспортного засобу

Зараз видається така гамага чи ні?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Гость_Gesha_*

  • Гости

Отправлено 10 мая 2016 - 15:15

Многие СТО-установщики выдают для регистрации. Но почему-то эти оригиналы на защищенных бланках забирают в МРЭО. Типа в техпаспорт вписали и больше не понадобится...

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 10 мая 2016 - 15:21

Тобто видають саме Формуляри? Чи акти встановлення? А що дають на СТО після чергової опресовки ГБО?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 Гость_Gesha_*

  • Гости

Отправлено 11 мая 2016 - 13:46

Я в 2012 году регистрировал при покупке машины. Т.е. сняли с учета, я поставил ГБО и ставил на учет уже с ним. Поэтому получив бамажки (если память не изменяет 3 штуки дали) я сразу в МРЭО поехал не сделав копии, а там быстренько оформив удивился, что их отбирают. Ну как-то так.

А опрессовку не делал...





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...