←  ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ

Форум "За порядок на дорогах!"

»

Срочно! Помогите найти здесь тему о в...

Санёк(Dozor) фотография Санёк(Dozor) 29 мая 2014

Была там ссылка на статью, помоему словака, который рассказывал о выживании. Нужно срочно, а ни названия темы, ни раздел не помню.
Ответить

Санёк(Dozor) фотография Санёк(Dozor) 29 мая 2014

Да! Огромное Спасибо, Вам и Жигулисту, за оперативность!
Ответить

Пилотатор фотография Пилотатор 29 мая 2014

Санёк, ты чё из Крыма уехал? :flagis-UA:/>
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 29 мая 2014

Я напоминаю о существовании п.2.3 Правил форума.
Ответить

Пилотатор фотография Пилотатор 29 мая 2014

Пардон.
Санёк, Вы чё из Крыма уехал?
Ответить

gtc фотография gtc 29 мая 2014

Просмотр сообщенияbright (29 мая 2014 - 17:47) писал:

Санёк, Вы чё из Крыма уехал?

Вроде наоборот - собирается остаться...
Ответить

480 фотография 480 29 мая 2014

Але все ж сподіваємось, що не знадобиться

Що потрібно мати при собі на випадок війни. "Екстрена валізка".

Екстрений ( надзвичайний )’’ чемоданчик’’ - це узагальнене визначення базового набору речей , необхідного кожній цивільній людині , щоб вижити в будь-якій екстремальній ситуації. Цивільний тривожний чемоданчик , як правило , являє собою укомплектований рюкзак об'ємом від 30 і більше літрів , що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу , предметів гігієни , медикаментів , інструментів , засобів індивідуального захисту та продуктів харчування. Всі речі в тривожному рюкзаку є новими (періодично поновлюваними ) і не використовуються власником у повсякденному житті. Цивільний тривожний чемоданчик призначений для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події , будь то землетрус , повінь , пожежа , загострена криміногенна обстановка , епіцентр військових дій і т.д. Вважаю , що сьогодні тривожний чемоданчик повинен бути присутнім в кожній родині. Якщо ви думаєте інакше , то вам немає сенсу читати далі. В першу чергу треба визначитися з самим « чемоданчиком ». Для цієї мети , на мій погляд , зручніше використовувати невеликий рюкзак. Чому рюкзак , а не сумка ? Уявіть ситуацію , в якій вам доведеться йти пішки , а не їхати на машині. Наприклад , всюди затор і треба терміново евакуюватися пішки. Накинули рюкзак і пішли . З сумкою проблематичніше - тягати менш зручно. Відразу хочеться сказати про укладання рюкзака. Як невеликі , так і експедиційні рюкзаки треба укладати не за принципом «важке - вниз » , а розподіляти вантаж рівномірно. Відмінно , якщо у вас буде рюкзак з « підвалом » (нижнім клапаном) . Укладайте рюкзак так , щоб можна було швидко і без ускладнень знайти потрібну річ. Добре , якщо рюкзак укомплектований спеціальною накидкою від дощу. Якщо в комплекті її немає , то її можна купити окремо . Так само варто відзначити , що перевагу треба віддавати рюкзаку , який зручно розташовується на спині , не сковує рухів і не розійдеться по швах в перші 30 хвилин. Розглянемо тепер більш детально і ґрунтовно , які комплекти речей і продуктів першої необхідності вам необхідно буде зібрати . Список частково заснований на рекомендаціях Нью- йоркської служби з надзвичайних ситуацій. Можливо , у вашій місцевості і для вашої родини його доведеться скоротити або , навпаки , розширити. Наприклад , у літніх , інвалідів та дітей є особливі потреби . Отже , на випадок екстреної евакуації радиться мати напоготові міцний і зручний рюкзак з найнеобхіднішим . У нього рекомендується покласти наступне:
1 . Копії важливих документів в водонепроникною упаковці. Заздалегідь зробіть копії всіх важливих документів - паспорта , автомобільних прав , документів на нерухомість , автомобіль і т.д. Документи треба укладати так , щоб у разі необхідності їх можна було швидко дістати. У деяких джерелах так само вказують серед документів тримати кілька фотографій рідних і близьких.
2 . Кредитні картки та готівку. Нехай у вас буде невеликий запас грошей .
3 . Дублікати ключів від будинку і машини
4 . Карту місцевості , а також інформацію про спосіб зв'язку і умовленому місці зустрічі вашої родини
5 . Засоби зв'язку та інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКХ і FM діапазоні . Зараз є недорогі приймачі з динамо- машиною і акумулятором. Дозволить бути в курсі ситуації. Запасні батарейки до радіоприймача ( якщо потрібні) . Можна взяти мобільний телефон із зарядним пристроєм.
6 . Ліхтарик (краще кілька ) і запасні батарейки до нього
7 . Компас , годинник ( перевагу віддавайте водонепроникним ) .
8 . Мультитул (англ. Multitool ) - багатофункціональний інструмент , зазвичай у вигляді складних пассижів з порожнистими ручками , в яких заховані додаткові інструменти ( лезо ножа , шило , пила , викрутка , ножиці і т.п.)
9 . Ніж , топірець
10 . Сигнальні засоби ( свисток , фальшвеєр і т.д.)
11 . Штук п'ять пакетів для сміття , об'ємом 120 літрів. Може замінити намет або тент , якщо розрізати
12 . Рулон широкого скотча
13 . Упаковка презервативів ( 12 штук без коробки , природно , без мастила і ароматизаторів ) . Презерватив - річ багатогранна .
14 . Шнур синтетичний 4 -5мм , близько 20 м
15 . Блокнот і олівець
16 . Нитки та голки
17 . Аптечка першої допомоги. В описі будь-якого « тривожного чемоданчика» велике місце відводиться медикаментів . Майже завжди їх більше , ніж у стандартній автомобільній аптечці . Воно й зрозуміло: мається на увазі , що допомога може бути надана не тільки собі , а й оточуючим . Аптечка повинна включати в себе: - Бинти , лейкопластир , вата , йод , - « Активоване вугілля» ( інтоксикація) , - « Парацетамол » (жарознижувальний ) - « Пенталгін » (знеболююче ) - « Супрастин » (алергія ) - « Иммодиум » ( діарея ) - « Фталазол » (шлункова інфекція ) - « Альбуцид » (очні краплі) .
18 . Прийняті вами ліки ( мінімум на тиждень ) з описом способу застосування та дози ; рецепти ; прізвища та мобільні телефони ваших лікарів (слідкуйте за терміном придатності ліків) .
19 . Одяг: комплект нижньої білизни (2 пари ) , шкарпетки бавовняні (2 пари ) і вовняні , запасні штани , сорочка або кофта , плащ- дощовик , в'язана шапочка , рукавички , шарф ( може знадобитися в найнесподіваніших ситуаціях). Зручне , надійне взуття .
20 . Міні -палатка , поліуретановий килимок , спальник ( якщо дозволяє місце).
21 . Засоби гігієни: зубна щітка і зубна паста , невеликий шматок мила , рушник (є такі в упаковці пресовані ) , туалетний папір , кілька упаковок одноразових сухих хусток або серветок , кілька носових хусток , вологі серветки. Жінкам - засоби інтимної гігієни. Можна взяти бритву і манікюрний набір .
22 . Приналежності для дітей (якщо необхідні ) .
22 . Посуд : казанок , фляга , ложка , кружка (краще металеву 0.5л) , розкладний стаканчик .
23 . Сірники (бажано , туристичні ) , запальничка.
24 . Запас їжі на кілька днів - все , що можна їсти без попередньої обробки і не займає багато місця , довго зберігається ( нешвидкопсувні ) , особливо необхідна питна вода: - Запас питної води на 1-2 дні , який треба періодично оновлювати (вода не повинна бути застояної ) - Висококалорійні солодощі : кілька батончиків « Snickers » або « Шок» (до цих пір використовуються тактичними групами , як джерело живлення і енергії , що володіє малою вагою ) , жменю льодяників - Набір продуктів : пару банок хорошою тушонки , галети , суп -пакети , м'ясні та рибні консерви. Якщо ще дозволяє місце : крупа перлова , гречана , рис довгозерний , пшоно , макарони , вермішель , сухі овочеві напівфабрикати і тп . - Горілка , вино , спирт питний . Півлітра горілки для когось може бути засобом для зняття стресу і валютою.
25 . Сімейні цінності , реліквії , але ні в якому разі не на шкоду всьому іншому . Цей список , природно , доповнюється і коригується за вашим потребам . Намет , килимок і спальник речі не обов'язкові , але все ж вони включені в список. Без них приблизний обсяг рюкзака становить близько 30 літрів.
<a href='vklink://view/?http://sturm-waffen.livejournal.com'>http://sturm-waffen.livejournal.com</a>

пишу с горящего тапка
Ответить

Санёк(Dozor) фотография Санёк(Dozor) 29 мая 2014

Просмотр сообщенияЖигулист (29 мая 2014 - 17:44) писал:

Я напоминаю о существовании п.2.3 Правил форума.



Ничего! :flagis-UA:/> Ему можно на ты!. Не, Жень, не уехал, а вот знакомые из Луганска интересуются, т.к. боятся за троих детей.(((((
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 29 мая 2014

В личном общении - сколько угодно. На форуме - на Вы.
Ответить

Гость_vad160568_* 19 июл 2015

Просмотр сообщенияЖигулист (18 июля 2015 - 22:20) писал:

Изображение

Виктор Николаевич! Вы уверены, что это гвоздь от той стены? И автор поста заслуживает доверия, а не просто ищет выходы на родственников по неизвестным нам причинам под благовидным предлогом?
Ответить

Shumaher фотография Shumaher 19 июл 2015

Хм. Я думал, что в военкомате есть данные о родственниках... :unsure:
Ответить

Гость_Gesha_* 19 июл 2015

Шото нечисто...
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 19 июл 2015

Просмотр сообщенияvad160568 (19 июля 2015 - 07:35) писал:

Виктор Николаевич! Вы уверены, что это гвоздь от той стены? И автор поста заслуживает доверия, а не просто ищет выходы на родственников по неизвестным нам причинам под благовидным предлогом?
Уверен ровно настолько, чтобы разместить эту информацию здесь.
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 19 июл 2015

Просмотр сообщенияShumaher (19 июля 2015 - 14:44) писал:

Хм. Я думал, что в военкомате есть данные о родственниках... :unsure:

Цепочка получения информации выглядит приблизительно так: - госпиталь - запрос на 93-ю бригаду - ополоумевший от наплыва работы начальник строевой части - ответ в госпиталь. Сколько пройдет времени?

Расскажу по известной мне ситуации. Боец приезжает в отпуск из АТО. После Дебальцево. В ходе разговора озвучивает беспокойство о судьбе товарища, попавшего в плен под Дебальцево (он ему звонил, трубку взяли сепары). Спрашивает, можно ли как-то узнать через военкомат? Не тревожа военкомат, открываю нашу тему об освобождении пленных, в которую уважаемый PAN вносил актуальную информацию. И нахожу фамилию этого товарища в числе освобожденных. Три минуты. Через военкомат это было бы гораздо дольше.
Так что - спасибо Сэру Артуру за инфу.
Ответить

Гость_Crimea_* 12 июн 2016

Вопрос знающим: Как обойти блокировку провайдером(скорее всего)инетбраузеров? Перепробовал четыре основных - нет соединения с нетом.Специально не пишу название рабочего(может они,сс.и, о нём не слышали), а то ещё и этот рубанут! Что интересно,скайп - без проблем.При выходе в сеть с другим провайдером - без проблем.
Да при попытке диагностики сети пишет отсутствуют два или нескрлько протоколов.Танцы с бубном в командной строке не помогают.((( Сис чего-то наколдовал - хватило на сутки, но с огромным тормозом.(пинг порядка 250мс, хотя с нормальной скоростью приёма передачи)
Ответить

Гость_Crimea_* 15 июн 2016

Спасибо за ссылочку - очень интересно. Но для анонимайзеров нужно соединение с нэтом, а его ,как раз и нет.
Терзают меня смутные сомненья в искренности сиса. И тут уже делема - либо пиво, либо по почкам.))) Результат правда один , но процедуры разные.
Ответить