←  Розбір ДТП

Форум "За порядок на дорогах!"

»

ДТП на спейсері.

Жигуліст фотография Жигуліст 03 сен 2017

Отже, є спейсер, на який завантажуються самохідні вантажні модулі. Підйомна рампа вміщує один модуль. Щоб його рівно встановити на рампі, вантажний юнкер може давати водієві команду вперед-назад. До підйомної рампи веде заїзна рампа, якою керує швейцар-юнкер. Його обов'язок - піднімати шлагбаум, щоб вантажний модуль потрапив на підйомник рампу. Один модуль на рампу.
Швейцар-юнкер з невідомих причин запустив на заїздну рампу вантажний модуль в той час, коли вантажний юнкер обслуговував модуль на підйомній рампі, і закрив шлагбаум.
Модуль, що перебував на підйомній рампі, отримав від вантажного юнкера команду здати назад. Водій, що перебував на під'їздній рампі, побачив, що на нього суне задом вантажний модуль, поблимав фарами, бо звуковий сигнал був несправний, і з метою уникнення зіткнення, врубив задню тягу, і виніс шлагбаум назовні.
Тобто майну спейсера завдано шкоду.

Хто винуватець в данній ДТП?
Ответить

tie фотография tie 03 сен 2017

вантажний юнкер
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 04 сен 2017

Просмотр сообщенияtie (03 сентября 2017 - 23:32) писал:

вантажний юнкер

Ви теж вважаєте його регулювальником?
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 04 сен 2017

То на кого пишемо матеріали по 124-й?
Я вважаю, що вина водія, який виніс шлагбаум, рівно така, як і швейцар-юнкера, який запустив зайвий модуль на рампу.
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 04 сен 2017

І ще. Вантаж-юнкер бачить тільки вантаж-рампу. Через монітор. Решта його не стосується.
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 04 сен 2017

Для водія вантажного модуля:
Водитель нарушил требования п. 10.9. «Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.»

Судебные перспективы по привлечению Водителя к административной ответственности по ст. 124 КУАП (и дальнейшей компенсации ущерба за счет страховой компании) за нарушение п.10.9 ПДД не ясны, т.к. он может настаивать на том, что он «діяв в умовах непереборної сили», и на основании п. 2.14. «Водій має право:... - е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.» не быть признаным виновным в данном происшествии.
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 19 мар 2018

Щойно отримав доповідь від камер-юнги про те, що планетарні решітки прибули на спейсер...
Ответить

Жигуліст фотография Жигуліст 19 мар 2018

А шо я!?
Камер-юнга отримав інформацію від швейцар-юнги. А той брехати не буде. Тільки от ее знаю, куди ці решітки будуть лаштувати...
Ответить