Перейти к содержимому


Украина: Лабиринты истории.

Кам`яна могила Велесова книга

Сообщений в теме: 72

#21 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 19 августа 2016 - 23:13

Три повстання в Україні, про які ви не чули

Скрытый текст

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#22 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 26 августа 2016 - 14:05

з фейс-буків. ·

Безпрецедентний проект від каналу "1+1" про справжню історію України! про масштабні фальсіфікації крємлядями усіх поколінь! про вкрадену і зганьблену історію многостраждальної неньки-України - злиденною падчеркою Московією...

1. Україна. Повернення своєї історії. Частина 1 -
https://www.youtube....h?v=j3LhEdsdAo8

2. Україна. Повернення своєї історії. Частина 2 -
https://www.youtube....h?v=NxGKwLyzo8s

3. Україна. Повернення своєї історії. Частина 3 -
https://www.youtube....h?v=9YUebfDQPsY

А це вам на додачу лекція про саркофаг Ярослава Мудрого:
https://www.youtube....h?v=91_3iTWsMrc
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#23 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 26 августа 2016 - 22:25

http://life.pravda.c...6/08/24/217033/

Скрытый текст

Скрытый текст

#24 Гость_skos_*

  • Гости

Отправлено 27 августа 2016 - 08:33



Просмотр сообщенияЖигуліст (26 августа 2016 - 14:05) писал:

Безпрецедентний проект ... про справжню історію України!

Если честно, как я уже устал от "справжнiх iсторiй" Украины др. стран...
PS Персонально к этому топику не относится


#25 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 27 августа 2016 - 19:11

Юрій Винничук
6 год ·

Все правильно, тільки на біса вживати оте РУСИЧІ, яке не зафіксоване в жодному давньоукраїнському документі, бо були тільки РУСИНИ. "Іларіон. русин", зокрема саме так підписувався. А РУСИЧІ є лише в "Слові о полку", яке переписуючи, добряче псували. Адже РУСИНИ російською не звучить ніяк. Проте фабрикуючи термін РУСИЧІ, імперці прокололися, бо якщо РУСИЧ ще звучить, то як утворити жіночий рід? Принаймні з РУСИНКОЮ проблем нема.
Ну і щоб двічі не вставати: графіті в Софії Київській детально описані Корнієнко В.В. Корпус графіті Софії Київської (ХІ – початок XVIII ст - читайте і насолоджуйтеся.

Цитата

ПОРОСЯ, ПІДКЛАДЕНЕ РОСІЇ ТИСЯЧУ РОКІВ ТОМУ
У мене чергове відкриття. І знову в суперечці з рускім міром про місце високої культурної російської мови в Україні і місце лубкової, простолюдинської, української. Через це відкриття я тепер розумію, чому нас усіх треба ЗНИЩИТИ. БАЖАНО ФІЗИЧНО. ЩОБ І ДУХУ НЕ БУЛО. ЩОБ І ЗВУКУ УКРАЇНСЬКОГО НЕ ЗВУЧАЛО!!! Чому їм українська мова, як кістка в горлі.

Насправді відкриття і на відкриття не схоже, бо базується на відомих речах. Скоріше, це прозріння. Ми це знаємо, читали, в інституті вчили, але ж прозріння в тому і полягає, що зрів, зрів (дивився-дивився) на відомі речі і нарешті прозрів (побачив). Дійшло, називається.

Це відкриття (прозріння) до мене прийшло нещодавно в Софії Київській. Приїхали до нас родичі і пішли ми на екскурсію. Серед центрального собору є колони. Вони обнесені скляними стінами, щоб люди колон не замацували, але бачили, що на них є. А на тих стінах видряпані написи. Їх дряпали кияни ще в Київській русі. Бо ж русичі (місцеве населення) були грамотні. Так само, як зараз у нас непереборне бажання дряпати на стінах «Слава Україні», так само, як у совку було непереборне бажання дряпати «тут був Вася», так само русичі (грамотний народ) дряпали своє. Ярослав Мудрий навіть указ видав для народу «Під час служб у храмах не дряпати стіни!» Але хтось таки дряпати вмудрявся і ці написи дійшли до нас.

У той час літературною мовою була церковно-слов’янська (давні літературні пам’ятки), а народ на вулицях і вдома розмовляв розмовною. І написи на стінах видряпано розмовною. Читаю і обімліваю… Матір Божа, якою мовою це написано? Передаю дослівно: «Господи, помози рабу своєму, Ігнатові. А прізвище моє Саєтат» Можна ще побачити «Господи, помози рабу своєму Петрові» або «Федорові».

Читаю і прозріваю. Та це ж українська! Якби вони були зроблені 100-200 років тому, все зрозуміло. Але ж їм тисячу років, Карл! Можна побачити слова «кволий», «посеред», «батько», «ПОРОСЯ». Прохання до бога «ворогов трясцею оточи». Ці написи 1000 років тому зробили люди майже українською !!! мовою. Я ж їх бачила і раніше, чому ж тільки зараз «врубляюся»?!

Ви розумієте? У тому далекому Х столітті русичі розмовляли майже як ми і дряпали свої написи нашою мовою! І якщо на той час уже існувала писемна форма цієї мови, а мова ж виникла не разом з письмом, а раніше, то скільки років нею до писемності розмовляли усно? Тобто, за мовною ознакою ми прямі нащадки отих далеких предків, які існували і розмовляли задовго до Київської русі, і Русь на цьому історичному відрізку стоїть десь посередині між нами і нашими предками з їхньою мовою, дуже близькою до української.

Мова нас пов’язує мотузочком крізь століття і віки і аж волає: «Та зрозумійте ж Ви, українці, спадкоємці, якого Ви древнього роду-племені будете!» І ця древня мова ніяк не російська, вона за всіма граматичними ознаками і словами українська, хоча і на російську віддалено, дуже віддалено, як на далекого родича в десятому коліні, теж схожа.

А тепер про престол. Як його посісти, якщо він не твій? Правильно, усунути справжнього спадкоємця і довести, що «наслєднік» - ти.

Отже, російській імперії вдалося збудувати теорію, що русичі, Київська русь, князі, руські богатирі, історія і територія – все їхнє, і вони - наслєднікі. Вони цю теорію будували довго. Почали ще за царів, продовжили за радянської влади, утверджують в новітній історії, проголосивши себе «собіратєлямі зємєль рускіх». Вони кажуть, що це все їхнє: русичі, Київська русь, князі, руські богатирі, історія й територія.

І ми, Карл, зі своїми «поросям» на стінах і своєю українською мовою – зайва ланка, яка їм все ламає!

Знищити. Знищити, щоб і звуку не було. Історичні документи переписати. В храмах з написами зробити стійла. Мову заборонити. А хто нею розмовляє – розстріляти. Залишки заклеймити, висміяти, перевчити, щоб звучала тільки російська. Бо тільки так «наслєднік» замкне логічний ланцюжок.

Чи знав древній русич, який видряпав на стіні Київського храму слово «порося», яку свиню підсунув росії?

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#26 maxard

    фОшист и бЕндеровец

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 12.420 сообщений
  • ПМЖСity 17. После взрыва Цитадели

Отправлено 27 августа 2016 - 21:33

Сюда?

Изображение
Из всего, что производит расея, я пользуюсь только ненавистью.<br />
Скрытый текст

#27 gtc

    Про-двинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 24.629 сообщений
  • ПМЖЛьвов

Отправлено 02 сентября 2016 - 15:03

Гривні сьогодні 20 років. Факти, яких ви не знали

2 вересня 1996 року в обіг була введена українська валюта – гривня. Звідки така назва, чому рубль – це лише обрубок української валюти, що Канада має до гривні? Про все це і більше в матеріалі сайту "24".

Що означає гривня?

Слово "гривна" має корінь із санскритським griiv'aa, тобто "потилиця". Як вважають історики, назва валюти походить від золотої чи срібної прикраси-обруча, який носили на "загривку".

Рубль – обрубок гривні

Гривня була основною грошовою одиницею у Київській Русі до XIV століття. З другої половини ХІІІ, під час татаро-монгольської навали, срібну гривню почали ділити навпіл. Саме так з’явилися рублі, від слова рубати.

100 тисяч за одну гривню

Коли у 1996, за Указом тодішнього Президента Леоніда Кучми, гривню ввели в обіг, її курс до карбованця був – 1:100 000. Саме карбованець, або купоно-карбованець, був жертвою інфляції протягом 1992-95 років, коли Україна була на перехідному етапі.

Гривня і долар

Цей факт вам швидше за все відомий, та до свята вирішили нагадати. На своєму початку українська валюта була доволі міцною. Курс був 1,8 гривні за 1 долар! І так тривало практично до економічної кризи 1998 року. Потім курс довгий час тримався на рівні 5 гривень за долар. Зараз про ці часи можна згадувати хіба з ностальгією.

Різана чи сотий

Якщо з назвою гривня суперечок було не багато, то копійки могли мати й іншу назву. Серед варіантів були: різаний та сотий. А у традиції Русі монети взагалі мали назву "шаги". Однак, зупинилися все ж на звичній для нас назві.

Чому є валюта з 1992 року?

Знаходили у своєму гаманці гривні та копійки з датою 1992? Справді, у цьому році були видруковані перші гривні та викарбувані перші копійки, однак в обіг вони надійшли аж у 1996 році під час грошової реформи.

Українську валюту друкували канадці

Після розвалу СРСР в Україні банально не було підприємств, які б могли взятися за виготовлення банкнот. Тож вперше національну валюту друкувала канадська компанія "Канадіен Банкнот Компані".

Тоді українського дисидента Левка Лук'яненка якраз призначили послом в Канаді. Саме він попросив канадську діаспору допомогти Україні.

Скільки банкнот припадає на одного українця?

За даними НБУ (станом на листопад 2015 року), в обігу було 2,8 млрд штук гривневих банкнот загальною вартістю в 295,7 млрд гривень! Виходить, що на 1 українця припадає 64 банкноти загальною вартістю в 6758 гривень.

Папір з малини

Ну, звісно, не в прямому розумінні. Папір для банкнот виготовляється Фабрикою банкнотного паперу НБУ в Малині, що на Житомирщині.

Скільки живе купюра?

Життя паперових купюр недовге… Купюри номіналом в 1, 2 і 5 гривень "живуть" від півроку до 8 місяців. Потім Нацбанк міняє їх. Купюри номіналом від 10 до 100 гривень здебільшого в обігу до трьох років. А от 200 і 500 гривневі "живуть" від 5 років і більше.
640 млн банкнот всіх номіналів кожного року НБУ вилучає з обігу через фізичний знос!

Скільки виготовлено банкнот?

З 1992 і дотепер на банкнотній фабриці Нацбанку виготовлено кілька мільярдів купюр. Однак, точна кількість – державна таємниця.

Редакція "24" бажає, щоб у ваших гаманцях завжди були гривні великих номіналів!

Сообщение отредактировал gtc: 02 сентября 2016 - 15:04


#28 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 06 сентября 2016 - 23:25

100 лет назад Украина была экономическим гигантом. Уникальная инфографика 1918 года
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#29 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 08 сентября 2016 - 22:59

цикл "Невідома Україна" 104 серії
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#30 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 09 сентября 2016 - 12:27

Я Вам скажу, что когда приобщаешься к английской культуре, приходит осозание того, что Шевченко - засранец, и культивировали его только потому, что было посредством его произведений сравнивать советский строй с царским.

#31 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 09 сентября 2016 - 15:12

Просмотр сообщенияfed (09 сентября 2016 - 12:27) писал:

Я Вам скажу, что когда приобщаешься к английской культуре, приходит осозание того, что Шевченко - засранец, и культивировали его только потому, что было посредством его произведений сравнивать советский строй с царским.

Я не приобщен к английской культуре, но у меня сложилось схожее мнение. Вся Украинская школьная литература дореволюционных авторов была мрачной и трагичной, в программе было очень мало светлых и легких произведений и все они относились к социалистическому периоду. Школьная литература и история были примитивным механизмом пропаганды преимуществ Советского строя.

#32 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 09 сентября 2016 - 17:38

Просмотр сообщенияfed (09 сентября 2016 - 12:27) писал:

Я Вам скажу, что когда приобщаешься к английской культуре, приходит осозание того, что Шевченко - засранец, и культивировали его только потому, что было посредством его произведений сравнивать советский строй с царским.


Если так паскудно рассуждать - то в инверсии схожие мысли наблюдаются.... И Шекспир Уильям. понимаешь ли, уже "не тот"!!!

https://youtu.be/oLUl1DaaP_o



Та и вообще, сам ты Федор засранец. Может тебе еще и Пушкин с Ахметовой дешевки базарные?

Не прими близко к сердцу, но именно с такого начинается предательство Родины.

Сообщение отредактировал Oleg150965: 09 сентября 2016 - 17:40

Скрытый текст

#33 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 09 сентября 2016 - 18:32

Нет, Олег, Шевченко попросту не сравнивал жизнь украинского крепостного с жизнью "свободного" ирландца, который был вынужден бежать куда глаза глядят, неважно, в Америку, или в Австралию, то есть на абсолютно голое и не очень пригодное для жизни место , где его не ждало ничего хорошего.

Сообщение отредактировал fed: 09 сентября 2016 - 18:32


#34 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 09 сентября 2016 - 18:47

Ув. Федор!

До тех пор пока мы не научимся уважать не только свой исторический путь но и чужой, разучимся по "совьетьски" вешать ярлыки на все что не вписывается в стандарт идеологии партии (жады, НАТО, фашисты ну и т.д.) мы будем сраным совком. Надо и свое любить и чужого не цураться - так сказал наш с тобой земляк "Заратустра!" :hi: :flagis-UA: :D

Сообщение отредактировал Oleg150965: 09 сентября 2016 - 18:48

Скрытый текст

#35 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 09 сентября 2016 - 18:52

Не нужно слепо что-то любить только потому, что оно свое. На вещи нужно смотреть трезво.

#36 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 09 сентября 2016 - 18:59

Просмотр сообщенияfed (09 сентября 2016 - 18:52) писал:

Не нужно слепо что-то любить только потому, что оно свое. На вещи нужно смотреть трезво.


Странное дело - мы то не о слепоте(как мед.заболевании), а об уважении говорим. Зачем расширять список слов не относящихся к обсуждению вопроса?

Просто науичться уважть и свое и чужое. Тогда бы и 3,14дор пуцькин нам войну со своими ватостановцами не принес. И наши 314ры были бы на Пасху не подсвечниками а людьми.
Научимся уважать себя и окружающих - и тебе счастье будет!!
Скрытый текст

#37 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 09 сентября 2016 - 19:48

Просмотр сообщенияOleg150965 (09 сентября 2016 - 17:38) писал:


Если так паскудно рассуждать - то в инверсии схожие мысли наблюдаются.... И Шекспир Уильям. понимаешь ли, уже &quot;не тот&quot;!!!


Та и вообще, сам ты Федор засранец. Может тебе еще и Пушкин с Ахметовой дешевки базарные?

Не прими близко к сердцу, но именно с такого начинается предательство Родины.

Олег Анатольевич, лучше потрите, это конкретный загон. Мне не нравится ни Пушкин, ни Ахметова, как Вы ее окрестили вслед за овощем ни Шевченко ни его поэзия ни его живопись, из него сделали идола Украинской идеи, а я не люблю и не поклоняюсь идолам.

Сообщение отредактировал vad160568: 09 сентября 2016 - 19:49


#38 Гость_vad160568_*

  • Гости

Отправлено 09 сентября 2016 - 20:05

Просмотр сообщенияOleg150965 (09 сентября 2016 - 18:47) писал:

Ув. Федор!

До тех пор пока мы не научимся уважать не только свой исторический путь но и чужой, разучимся по &quot;совьетьски&quot; вешать ярлыки на все что не вписывается в стандарт идеологии партии (жады, НАТО, фашисты ну и т.д.) мы будем сраным совком. Надо и свое любить и чужого не цураться - так сказал наш с тобой земляк &quot;Заратустра!&quot; :hi:/> :flagis-UA:/> :D/>

Сраный совок? Ярлыки? А чем Вы собственно сейчас занимаетесь?

#39 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 09 сентября 2016 - 20:12

Просмотр сообщенияvad160568 (09 сентября 2016 - 19:48) писал:

Просмотр сообщенияOleg150965 (09 сентября 2016 - 17:38) писал:


Если так паскудно рассуждать - то в инверсии схожие мысли наблюдаются.... И Шекспир Уильям. понимаешь ли, уже &quot;не тот&quot;!!!


Та и вообще, сам ты Федор засранец. Может тебе еще и Пушкин с Ахметовой дешевки базарные?

Не прими близко к сердцу, но именно с такого начинается предательство Родины.

Олег Анатольевич, лучше потрите, это конкретный загон. Мне не нравится ни Пушкин, ни Ахметова, как Вы ее окрестили вслед за овощем ни Шевченко ни его поэзия ни его живопись, из него сделали идола Украинской идеи, а я не люблю и не поклоняюсь идолам.

Не нравится? Ну и на здоровье!!
Скрытый текст

#40 Oleg150965

    Продвинутый пользователь

  • Добрий користувач
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 8.261 сообщений
  • ПМЖНиколаев

Отправлено 09 сентября 2016 - 20:13

Просмотр сообщенияvad160568 (09 сентября 2016 - 20:05) писал:

Просмотр сообщенияOleg150965 (09 сентября 2016 - 18:47) писал:

Ув. Федор!

До тех пор пока мы не научимся уважать не только свой исторический путь но и чужой, разучимся по &quot;совьетьски&quot; вешать ярлыки на все что не вписывается в стандарт идеологии партии (жады, НАТО, фашисты ну и т.д.) мы будем сраным совком. Надо и свое любить и чужого не цураться - так сказал наш с тобой земляк &quot;Заратустра!&quot; :hi:/> :flagis-UA:/> :D/>

Сраный совок? Ярлыки? А чем Вы собственно сейчас занимаетесь?


Аб чем речь?
Скрытый текст





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...