Перейти к содержимому


Древнерусские евреи кнааниты


Сообщений в теме: 3

#1 Manko

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 48 сообщений
  • ПМЖПівдень

Отправлено 07 июня 2017 - 20:14

Неодноразово звучала фраза, ніби-то євреї захопили Україну, і "місцевим" нема куди діватись від жидівського(с) засилля. Насправді це трохи не так.

Ханаан на Днепре

Древнерусские евреи. Были и такие, хотя до последнего времени мало кто знал об этой исчезнувшей общине. На каком языке говорили кнааниты, насколько они были интегрированы в славянскую среду, когда их поглотила ашкеназская цивилизация — обо всем этом мы говорим с научным сотрудником Тель-Авивского университета, историком и востоковедом, приглашенным лектором магистерской программы по иудаике НаУКМА Константином Бондарем.

— Константин, прежде всего, почему кнааниты? Какое отношение имеет Ханаан к нашим широтам?
Скрытый текст

2020 рік. Ніч. Зима. Два кума в хаті п`ють горілку. Раптом надворі чується якесь шарудіння. Кум бере рушницю і йде на двір. Лунають 2 постріли. Голос за кадром: "Зима цього року була надзвичайно лютою і москалі у пошуках їжі почали наближатися до людського житла"

#2 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 08 июня 2017 - 11:32

Козаки єврейського походження

Із усіх гілок козацтва єдина, яка допускала євреїв до рядів зорганізованого суспільства, — козацькі угрупування України. Коли під правлінням польського короля Сигізмунда Августа Польща та Литва об'єдналися в Річ Посполиту, в 1569 році Волинь, Поділля та решта України підпали під владу Польщі.
В цей час була створена Хортиця на Дніпрі, де козаки створили оборонну базу проти нападів кримських татар. Фортеця ця називалася Запорозькою Січчю. Козаки об'єднали русинів грецької віри, які рятувались від польських католицьких землевласників, та втікачів, а також жидів, які служили в рядах Запорізького війська. В 1681 головний дорадник кримського хана Ахмада Калґи написав «жалобу» польському послові Песочинському, жаліючись, що козаки Придніпров'я нападали на Крим. Песочинський відповів, що козаки не були підлеглими польського короля і що король не може відповідати за дії тих «апостатів всіх вір» — поляків, москалів, волохів, турків, татар та євреїв, які були серед них.
В документі Йоела Саркеса є згадка про козака «Бераха-героя» який воював разом з козаками проти москалів, та про Ілляша Караімовича, що був одним з офіцерів і став старостою реєстрових козаків після страти Павлюка.
В 1930 р. велика кількість документів на івриті була знайдена істориком та філологом Саулом Боровим в архівах Запорозької Січі, збережених в Москві. Ці документи розповідали про зовнішні фінансові справи Запрозької Січі і свідчать не тільки про існування євреїв у вищих колах козацького суспільства, але також про існування полків, які включали велику кількість євреїв. Ці матеріали стали основою докторської дисертації Борового, яка була захищена в Одесі в 1940 р. Перші дві її частини були надруковані в 1940 в Ленінграді та в 1941 в Москві. Третя частина не була надрукована через антисемітський клімат, який встановився в СРСР після Другої Світової Війни.
В старовинних думах кобзарі згадували про полковника єврейського походження Матвія Боруховича (1647). Інші козацькі прізвища, які свідчать про єврейське походження — Герцик, Осипов-Перехрест, Крижанівський, Маркевич, Маркович та ін.
Козаки Запорозької Січі в той час не дивилися на єврейське населення негативно (аж до часів Северина Наливайка) і приймали євреїв до рядів козацтва до часів міграції польських мазурів, яка принесла негативне ставлення до євреїв під час правління короля Сигізмунда III (1587–1632). Сигізмунд під впливом єзуїтів прийняв їхні негативні думки відносно єврейства. Верхні кола польського суспільства покладалися на орендарів-євреїв для догляду за їх маєтками, і це спричинило негативне ставлення до євреїв у народі взагалі.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 08 июня 2017 - 11:38

ЄВРЕЇ-КОЗАКИ

Декому з читачів такий заголовок статті може видатися запозиченим з фантастичних творів. Цьому не варто дивуватися. Складна и суперечлива історія укрїнсько-єврейських взаємовідносин надто насичена негативними i тенденційними стереотипами, причому немалу роль у їх насадженні та закріпленні відіграли кремлівські ідеологи. Тільки в останні роки cпocтеpiгaеться прагнення істориків, вільних від цензурного пресу, об'єктивно висвітлити icтopiю взаємин двох народів. У ціи статті наведемо незнані або замовчувані факти, які стосуються участi євреів у національно-визвольній боротьбі українського народу козацької доби, перебування євреів у Війську Запорозькому як членів козацького товариства.
Скрытый текст

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 18 марта 2021 - 13:43

https://m.facebook.c...100004833154110
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...