Перейти к содержимому


Депутати Європарламенту відвідали Донбас


Сообщений в теме: 6

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 20 сентября 2016 - 15:05

Iryna Gerashchenko

22 год · Maryinka, Donetsk Oblast ·


Депутати Європарламенту Ребекка Хармс , Міхаел Боні, Яромір Щетіна разом з нами ( зі мною, Марією Іоновою і Андрієм Лопушанським ) відвідали Донбас. Як члени парламентського комітету асоціаціі ми хотіли поспілкуватися з жителями селищ поблизу лініі зіткнення, побувати на КПВВ, поговорити з преселенцями і розпитати в украінських військових на передовій , як дотримується режим тиші...
Шкода, що лише три європейських депутати з 20, які спочатку збиралися іхати на Схід, таки наважилися на цю важливу поіздку, аби на власні очі побачити, чи можна тут проводити вибори. Інші скасували давно запланований візит в останню хвилину, коли керівництво європейського парламенту порекомендувало своім депутатам через небезпеку не іхати далі Києва.
Вже завтра ми говоритимемо про мінські угоди на засіданні ПКА в безпечному Києві. А сьогодні - Мар'інка. Вулиця Леніна , перейменована на Прокоф'єва. Жителі сумно жартують, що щоночі тут така музика, суцільне форте ..... сьогодні зранку працював снайпер. До позицій противника- лише 500 метрів, ось там, на териконах іх рубежі...Родина з двома маленькими дітьми ( в одноі дитини епілепсія , і кожен обстріл закінчується важкими нападами) показує шматки гранат, що влітали в іх будинок рік тому... Європейці шоковані. Вони спускаються в підвал, де родина ночує , коли " грають гради і міномети".
" Ось де мінські переговори і нормандські треба проводити"- сумно говорить молода жінка, яка мріє про одне - про мир. В Мар'інці і сусідній Красногорівці продовжують жити люди , лише в Мар'інці зараз 5 тисяч жителів. Є проблеми з газом і світлом, противник не дає здійснити ремонт мережі і люди входять у зиму без тепла і світла. Тричі обстрілювали екскаватор, що робив ремонт і прокладав труби. 21 вересня вчергове говоритиму про цей "гуманізм" в Мінську, демпідніматимемо питання відновлення інфраструктури. Нам показали будинки, де нещодавно знесло дахи через обстріли. Але люди продовжують жити, ім немає куди іхати , тут хати, городи, тут - мала Батьківщина.
Далі ідемо на КПВВ " Мар'інка". Сьогодні тут тихо. Пару днів тому закривали через обстріли.... Європейські колеги змогли поспілкуватися з людьми з окупованих територій, що ідуть на підконтрольні за пенсіями і більш дешевими продуктами, порозпитувати про життя " за шлагбаумом і порєріком". Люди визнають, що там ходить російський рубль. І поки що не до кінця усвідомлюють, що за війну платить той, кому вона вигідна. А на окупованих територіях немає гривні, євро і долара, тільки рубль- гроші краіни, що розв'язала війну.
ВСІ, з ким ми сьогоні зустрічалися, говорили про одне - РЕЖИМ ТИШІ ПОРУШУЄТЬСЯ ЩОДНЯ! 14 вересня, напередодні чергового голосного оголошення тиші, лупили з усього, що заборонено угодами. Продовжують обстріли з мінометів, стрілецькоі і іншоі зброі щодня. Щодня маємо поранених.... щотижня є вбиті.....
Я дякую європейським колегам за безпафосність - ніяких тобі броніків, касок, охоронців. " Люди ж тут без касок ходять"- справедливо зазначають наші європейські друзі. Людям з окупованих територій теж було важливо побачити іноземців. " Ви там краще працюйте у вашому європейському парламенті, щоб мир був"- кажуть.
Також ми відвідали передову. Місце дислокаціі наших військових. Побували в справжньому польовому таборі, подивилися умови життя, спробували польовоі кухні. Посол Точицький продемонстрував, що наші бійці дипломатичного фронту теж в непоганій формі, підтягнувшись кілька разів перед обідом):
Наші європейські колеги переконані, що ті, хто ратують за зняття санкцій з РФ, мають побувати тут , в Мар'інці- побачити наслідки " братньоі любові". А не пафосно говорити про мінські угоди з безпечних європейських столиць. Бо агресію РФ , іі наступ на міжнародн правила і норми, на принципи - можна зупинити тільки разом. Про це говорили сьогодні європейцям цивільні і військові- всі украінці, що очікубть від ЄС солідарності


Изображение

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 20 сентября 2016 - 15:06

Андрей Мирошниченко

18 год ·


Депутат Европейского парламента от Чешской республики Яромир Штетина считает, что единственный способ завершения конфликта в Украине – это поставка вооружения.
Бывают же нормальные европарламентарии!

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 20 сентября 2016 - 15:08

Цитата

Tatyana Kulitskaya в больнице Мечникова показали тяжелораненых бойцов... Депутати Європарламенту та депутати Верховної Ради відвідали лікарню ім. Мечнікова в Дніпрі
Євпропейці на власні очі змогли бачити поранених, важкопоранених, і саме тих, кого доставили минулої п’ятниці. Змогли поспілкуватися з рідними бійців та самими пораненими.
Яромір Штетіна, Заступник Голови Підкомітету з питань безпеки та оборони європарламенту: «Я спілкувався з одним із бійців, ніякий він не фашист, ніякий не нацист, як нам розповідає російська пропаганда в Європі. Хлопець відповів мені, що просто захищає батьківщину. Якби європейців могли це чути, вони були б менш вразливі до пропаганди»
http://www.prodnepr.dp.ua/
. Изображение


Вчора вночі розпочався візит у прифронтову зону депутатів Європарламенту та депутатів Верховної Ради І. Візит розпочався з Дніпра, з відвідування лікарні ім. Мечнікова, де євпропейці на власні очі змогли бачити поранених, саме важкопоранених, і саме тих, кого доставили минулої п’ятниці. Змогли поспілкуватися з рідними бійців та самими пораненими.

Яромір Штетіна, Заступник Голови Підкомітету з питань безпеки та оборони європарламенту: «Я спілкувався з одним із бійців, ніякий він не фашист, ніякий не нацист, як нам розповідає російська пропаганда в Європі. Хлопець відповів мені, що просто захищає батьківщину. Якби європейців могли це чути, вони були б менш вразливі до пропаганди».

Зранку депутати рушили в Донецьку область. Делегація відвідає м. Кухарово, контрольно-пропускний пункт м. Мар'їнка, де передбачено зустріч з представниками влади та огляд пошкоджень внаслідок вогневого враження, а також зустріч з військовослужбовцями.

Ребека Хармс, депутат Європарламенту: «Насправді нас відмовляли їхати на схід України через небезпеку. Але ми мусимо їхати, мусимо переконатися в бойових діях і розповісти про це в парламенті Європи».

21 вересня 2016 року в Україні відбудеться Четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА). Головними темами для обговорення стануть найактуальніші питання відносин України з ЄС, загальна політична та безпекова ситуація в Україні, імплементація Мінських домовленостей, секторальна співпраця України з ЄС, тощо.

Гліб Пригунов, голова дніпропетровської обласної ради: «Інформаційну політику в Європу нам треба змінювати, нам треба більше розповідати і показувати, що відбувається на сході в України. євпропейці мають бачити, що відбувається в нас, що гинуть люди, що продовжуються щоденні обстріли. На жаль, не всі європейці усвідомлюють, що російська агресія проти України може вже найближчим часом дійти до Європи. Тільки разом, спільними зусиллями Україна і ЄС можуть протистояти просуненню ворога на захід».

Изображение

Изображение
Изображение
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 20 сентября 2016 - 18:05

Евродепутат Хармс: Выборов на Донбассе не может быть, пока не будут выведены российские войска, а Украине передан контроль над границей

Никакие свободные выборы на временно оккупированных территориях Донбасса не могут быть проведены, пока там находятся российские военные и наемники, а также пока не будет передан контроль над украинской границей Украине или международной организации типа ООН.
Об этом заявила во время пресс-конференции в Краматорске в понедельник депутат Европарламента, член Парламентского комитета ассоциации между Украиной и ЕС Ребекка Хармс, сообщает "Укринформ".


"Выборы очень важны в этом регионе. Но выборы в условиях, когда эта территория сейчас контролируется "зелеными человечками" и наемниками из Чечни, Югославии и других частей мира, - такие выборы никогда не могут быть восприняты как свободные выборы, и они не будут прокладывать путь к миру", - подчеркнула она.


Евродепутат также прокомментировала недавние заявления глав МИД Германии и Франции относительно необходимости скорого проведения выборов на этих территориях.


"Если Эро и Штайнмайер очень желают проведения вскоре выборов, то они должны учитывать, что российское оружие и российские солдаты должны быть выведены из Донецкой и Луганской областей, а контроль над украинской границей должен быть передан Украине, или, по меньшей мере, международной организации, например ООН", - заявила Хармс.


По ее словам, сначала должна произойти нормализация ситуации в сфере безопасности, а уже потом можно проводить выборы.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 14 октября 2016 - 20:51


Теперь Украина сможет апеллировать не к собственным оценкам, а к резолюции Парламентской ассамблеи Европы
Владимир Огрызко
Украинский дипломат, министр иностранных дел Украины с 2007 по 2009 год
Впервые в официальном документе такой структуры, как ПАСЕ, появилось определение событий на востоке Украины как агрессии России. И теперь украинские дипломаты, как и политические деятели, при всех своих контактах и переговорах могут апеллировать не к собственным оценкам, а к резолюции Парламентской ассамблеи Европы.



С точки зрения донесения до политических деятелей и общественности этого месседжа он должен быть первоочередным. Сейчас я на месте наших послов разослал бы эти данные по всем СМИ, провел пресс-конференции, на которых подчеркнул бы: это никакой не внутренний конфликт, никакие не сепаратисты, а агрессия Российской Федерации против Украины. Мне кажется, это очень важное событие – и работа, которая проводилась и по политической, и по дипломатической, и по парламентской линии, дала свой результат.


Второй значимый момент – некоторым политикам, которые очень хотят ускоренного урегулирования, а именно выборов на оккупированных территориях, тоже стоит почитать эту резолюцию, а нам нужно еще раз пригласить их на место событий, поскольку в другой резолюции четко и ясно сказано: в нынешней ситуации проведение там выборов невозможно.


Сегодня мы увидели очередное заявление господина Штайнмайера, а до того – господина Олланда. В их канцелярии тоже нужно направить эти резолюции, чтобы эти политики прочли: речь идет не о точке зрения самой Украины. Это позиция европейской институции, которая занимается правами человека и знает, о чем говорит. Не украинцы были докладчиками.


Заявление, что украинская делегация уйдет из ПАСЕ, если вернется Россия, также сыграло свою роль
Эта резолюция засвидетельствовала, что можно бесконечно выдавать желаемое за действительное, но толку от этого не будет.


К тому же, попытки Российской Федерации каким-нибудь хитрым способом вернуться в ПАСЕ провалились. И это позитивный результат работы нашей делегации. Меня радует, что она начала показывать зубы. Заявление, что украинская делегация уйдет из ПАСЕ, если вернется Россия, мне кажется, также сыграло свою роль в том, какое решение приняли европейские коллеги, которые размышляли над будущим этой организации.


Вместе мы можем если не наступать, то хотя бы держать оборону. В идеале же стоило бы составить каталог требований к Российской Федерации, выполнение которых сделало бы возможным вопрос возвращения, но туда должны войти четкие и недвусмысленные положения: пока не будет деоккупирован Крым, пока не прекратится война в Донбассе и пока не прекратятся преступления на оккупированных территориях, о возвращении России в ПАСЕ даже речи быть не может.


Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#6 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 12 октября 2017 - 07:00

https://youtu.be/Bs7d9JzMKWM

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#7 PAN

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 10.167 сообщений
  • ПМЖСхід

Отправлено 27 ноября 2017 - 08:36

Volodymyr Ariev
19 хв ·
Стокгольмський синдром чи вірус Аграмунта? Але маски зірвані. Генеральний секретар Ради Європи Ягланд відкрито виступив за повернення Росії в ПАРЄ без виконання резолюцій. Якщо це відбудеться, то на мою думку, українській делегації там більше нема чого робити, бо з того моменту всі резолюції Асамблеї втратять сенс внаслідок самознищення. Однак, далеко не факт що ПАРЄ купиться на маніпуляції Ягланда, який давно прагне знизити вплив парламентарів в Раді Європи шляхом дискредитації її представницького органа. І тут Росія є дуже зручним інструментом. Проте наразі ці відвертості можуть обернутися проти самого генсека Ради Європи, адже на такі вояжі і перемовини, про які йдеться в статиі FT, йому не давали мандат ні в Парламентській Асамблеї, ані в Комітеті Міністрів.

FT: Ягланд переживає за Європу без Росії
Санкції проти РФ можуть бути зняті, щоб не втратити Росію для демократії, пише редактор відділу Східної Європи Financial Times Ніл Баклі (Neil Buckley) у статті “Глава Ради Європи побоюється, що Москва може покинути цю організацію”. Рада Європи, – провідник демократії в регіоні, – розглядає питання про зняття санкцій, які вона застосувала проти Москви у відповідь на агресію в Україні, через те, що в іншому випадку буде завдано удару по захисту прав людини в Росії.
...
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...