Перейти к содержимому


Самолет авиакомпании «Белавиа» вернули в аэропорт «Жуляны»


Сообщений в теме: 5

#1 PAN

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 10.167 сообщений
  • ПМЖСхід

Отправлено 21 октября 2016 - 21:47

Самолет авиакомпании «Белавиа» вернули в аэропорт «Жуляны»

В связи с поступающими обращениями авиакомпания «Белавиа» информирует о следующем.

21 октября 2016 года самолет Боинг 737-800 (бортовой номер EW-456PA) авиакомпании «Белавиа», выполнявший рейс В2-840 по маршруту Жуляны (Киев) - Минск был вынужден вернуться в аэропорт вылета. На борту находилось 136 пассажиров и 6 членов экипажа.

В соответствии с расписанием в 15.25 самолет вылетел из Международного аэропорта «Жуляны» в Минск. В 15.36 за 50 километров до входа в воздушное пространство Республики Беларусь командиру воздушного судна поступило указание от диспетчера управления воздушного движения районного центра «Киев», входящего в государственное предприятие обслуживания воздушного движения «Украерорух», о немедленном возврате в аэропорт вылета без объяснения каких-либо причин. Также было заявлено, что в случае невыполнения команды в воздух будут подняты истребители. Командир воздушного судна выполнил поступившее указание и в 15.37 приступил к снижению.

В 15.55 самолет авиакомпании «Белавиа» приземлился в международном аэропорту «Жуляны». После посадки с борта воздушного судна правоохранительными органами Украины был снят один пассажир, являющийся гражданином Армении.

После дозаправки в 16.37 рейс В2-840 вылетел в Минск и благополучно приземлился в Национальном аэропорту «Минск» в 17.33 по местному времени.

Правоохранительными органами Украины данный пассажир был отпущен и вылетел в 19.00 рейсом B2-830 авиакомпании «Белавиа» в Минск.

Авиакомпания «Белавиа» намерена требовать с ГП «Украерорух» возмещения расходов, связанных с возвратом самолета в международный аэропорт «Жуляны».

Руководство авиакомпании приносит свои извинения пассажирам за доставленные неудобства.
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.

#2 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 22 октября 2016 - 21:45


Інтелектуальний рівень голови Служби безпеки України Василя Грицака давно вже є предметом саг, поем і анекдотів. «Вася-їбанько» (саме таке прізвисько закріпилось за Василем Сергійовичем останнім часом) у поривах адміністративного екстазу здатен не тільки влаштувати нелегальну депортацію українського журналіста з території суміжної держави, але навіть посадити цивільний літак, погрожуючи командиру повітряного судна ракетами «повітря-повітря».


Під загрозою здійняти в повітря бойові винищувачі 21 жовтня 2016 року СБУ повернуло в київський аеропорту «Жуляни» літак білоруської авіакомпанії «Бєлавіа», що виконував рейс Київ-Мінськ, за 5 хвилин до входження літака в повітряний простір Білорусі. Якщо хто не зрозумів з першого разу – повторюю: проти цивільного літака з пасажирами на борту СБУ погрожувало здійняти в повітря винищувачі, озброєні ракетами «повітря-повітря». Пілот не став замислюватись над тим, чи може Вася Грицак командувати військово-повітряними силами України, і, розуміючи неадекватність голови СБУ, повернувся в аеропорт виліту.


Після посадки літака в «Жулянах» доблесні СБУшники зняли з борта одного з пасажирів – такого собі Армена Мартиросяна, обшукали його, але нічого підозрілого не знайшли, жодних претензій до нього сформулювати не змогли й відправили цього пана до Мінська наступним рейсом. Ані вибачатись, ані відшкодовувати шкоду, завдану авіакомпанії, пасажирам і «Украероруху» СБУ не збирається. Тож усе це безумство відшкодовуватимуть українські платники податків.


Ця історія – з поверненням в Україну пасажира, відносно якого була завершена процедура перетину державного кордону – свідчить про повну неадекватність голови СБУ та тяжкий розлад психіки в головного лицаря плаща та кинджала України.


Коли в аналогічний спосіб СБУшники повертали мене з території Польщі 12 серпня 2016 року, я подумав був, що трапилась помилка. Тепер бачу, це – не помилка, це – діагноз.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 gtc

    Про-двинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 24.629 сообщений
  • ПМЖЛьвов

Отправлено 24 октября 2016 - 00:17

А вот еще нюансы, нюансы...




Журналіст та активіст «Антимайдану» Армен Мартиросян, якого 21 жовтня за вимогою СБУ зняли з рейсу, заявив про намір судитися з Україною через інцидент. Про це повідомив Мартіросян на своїй сторінці у Facebook.

«Буду подавати позов до суду для оскарження протиправних дій у відношенні мене з боку української влади. Пройдуся по вертикалі українських і європейських судів», – написав він.

Також він оприлюднив фото свого квитка для підтвердження присутності на літаку, який був повернений до Києва.
Після посадки з борта літака правоохоронці зняли з рейсу громадянина Вірменії Армена Мартиросяна, прихильника «Антимайдану». В СБУ пояснили такі дії можливою загрозою національній безпеці.

Мартиросяна обшукали і затримали на кілька годин. Він дістався Мінська іншим авіалайнером. Затриманий літак після дозаправки вилетів до Мінська.

Армен Мартиросян – громадянин Вірменії, який мешкає у Москві, працює у прокремлівських ЗМІ й постійно поливає брудом Україну. Російські видання називають його журналістом, сам себе він вважає політтехнологом.

http://zaxid.net/new...bjectId=1407382

#4 gtc

    Про-двинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 24.629 сообщений
  • ПМЖЛьвов

Отправлено 24 октября 2016 - 00:18

Боїнг 737-800 авіакомпанії «Бєлавіа» було повернуто до аеропорта «Жуляни» (Київ) через те, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави. Про це 22 жовтня повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«На момент отримання інформації іноземець вже перебував на борту авіакомпанії «Бєлавіа», що готувався виконати рейс до Мінська. Ми невідкладно поінформували про це ДП «Украерорух». На той час, коли диспетчер зв’язався з пілотом, літак вже декілька хвилин перебував у повітрі», - повідомила вона.

Після перевірочних заходів в СБУ впевнилися, що загрозу національній безпеці локалізовано.

Водночас, повідомлення авіакомпанії «Бєлавіа» щодо повернення літака до «Жулян» під загрозою підняти винищувачі Гітлянська прокоментувала так: «Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті у небо проти цивільного лайнера?».

У свою чергу в ефірі телеканала «112 Україна» керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що інформації про підйом військових літаків у зв'язку з ситуацією, що мала місце напередодні, немає.

«Думаю, це дещо абсурдно вважати, що військові літальні апарати можуть бути застосовані проти цивільного борта», – додав він.

#5 PAN

  • ПМЖСхід

Отправлено 27 октября 2016 - 20:51

Просмотр сообщенияgtc (24 октября 2016 - 00:18) писал:

СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.

Білоруська сторона декларує добросусідські відносини з Україною й акцентує на тому, що ніщо не заважало українським спецслужбам звернутися до своїх білоруських колег з терміновим проханням затримати вказаного громадянина у аеропорту Мінська.

Просмотр сообщенияgtc (24 октября 2016 - 00:18) писал:

повідомлення авіакомпанії «Бєлавіа» щодо повернення літака до «Жулян» під загрозою підняти винищувачі Гітлянська прокоментувала так: «Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті у небо проти цивільного лайнера?».

Погані жарти СБУ? Прес-секретар МЗС РБ Мирончик стверджує, що саме такі погрози звучали від українського диспетчера, як і те, що погроза застосувати винищувачі й шла від СБУ, про що свідчать наявні аудіозаписи переговорів між авіадиспетчером та екіпажем судна.

Матэрыялы брыфінгу начальніка ўпраўлення інфармацыі – прэс-сакратара МЗС Беларусі Д.Мірончыка, праведзенага для прадстаўнікоў СМІ 27 кастрычніка 2016 г.

Интернет-портал “TUT.BY”: Вопрос касается реакции Украины на ноту протеста по поводу рейса «Белавиа»: поступала ли она?

Д.Мирончик: У нас имеется расшифровка переговоров экипажа самолета «Белавиа», летевшего рейсом «Киев – Минск» 21 октября, с украинским диспетчером. В этом документе имеются четкие заявления об угрозе применения боевой авиации в случае, если самолет не развернется и не прибудет в Киев. Из этого разговора абсолютно четко понятно, что данные слова – не инициатива диспетчера, а указано конкретное ведомство, отдававшее соответствующие команды.

В целом у нас вызывает определенное удивление позиция украинских партнеров, в отношении которых Беларусь всегда выдерживала добрососедскую и дружественную линию.

Украинская сторона имела возможность добиться своих целей, не прибегая к принудительным действиям в отношении воздушного судна, а используя двусторонние механизмы сотрудничества по линии силовых структур.

К сожалению, на упомянутую ситуацию реакция украинской стороны абсолютно отсутствует. Если ее не будет и дальше, то мы будем вынуждены предпринять дополнительные шаги, вплоть до опубликования расшифровки переговоров членов экипажа с украинским диспетчером.
http://mfa.gov.by/by...ac65da1912.html

Сообщение отредактировал PAN: 27 октября 2016 - 20:52

Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.

#6 gtc

    Про-двинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 24.629 сообщений
  • ПМЖЛьвов

Отправлено 12 ноября 2016 - 16:04

Телефонный разговор Президента Беларуси Александра Лукашенко с Президентом Украины Петром Порошенко состоялся 10 ноября по инициативе украинской стороны.

....Кроме того, Петр Порошенко принес извинения за инцидент с гражданским самолетом авиакомпании "Белавиа" и проинформировал Президента Беларуси, что виновные наказаны. Главы государств договорились, что соответствующие службы в ближайшее время проведут консультации о сотрудничестве в области безопасности для предотвращения подобных инцидентов впредь....


Разговор там больше и интереснее, рекомендую прочесть полностью по ссылке, но по теме - только этот абзац.
И вот сообщение об этом разговоре на сайте Президента Украины.
Там абзац про это тоже... упс, а нету...





Количество пользователей, читающих эту тему: 2

0 пользователей, 2 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...