Перейти к содержимому


Стаття 30. Види поліцейських заходів


Сообщений в теме: 22

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 17 ноября 2016 - 19:16

Стаття 30. Види поліцейських заходів
Стаття 30. Види поліцейських заходів

1. Поліція для виконання покладених на неї завдань вживає заходів реагування на правопорушення, визначені Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним процесуальним кодексом України, на підставі та в порядку, визначених законом.

2. Поліція для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічній безпеці і порядку або припинення їх порушення також застосовує в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу, визначені цим Законом.

3. Поліція для виконання покладених на неї завдань може застосовувати інші заходи, визначені окремими законами.

4. Якщо поліцейського неможливо ідентифікувати за зовнішніми ознаками, він зобов’язаний пред’явити особі документ, що посвідчує його повноваження.


Стаття 31. Превентивні поліцейські заходи

1. Поліція може застосовувати такі превентивні заходи:
1) перевірка документів особи;
2) опитування особи;
3) поверхнева перевірка і огляд;
4) зупинення транспортного засобу;
5) вимога залишити місце і обмеження доступу до визначеної території;
6) обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;
7) проникнення до житла чи іншого володіння особи;
8) перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;
9) застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису;
10) перевірка дотримання обмежень, установлених законом стосовно осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;
11) поліцейське піклування.

2. Під час проведення превентивних поліцейських заходів поліція зобов’язана повідомити особі про причини застосування до неї превентивних заходів, а також довести до її відома нормативно-правові акти, на підставі яких застосовуються такі заходи.

Стаття 32. Перевірка документів особи

1. Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у таких випадках:

1) якщо особа володіє зовнішніми ознаками, схожими на зовнішні ознаки особи, яка перебуває в розшуку, або безвісно зниклої особи;
2) якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;
3) якщо особа перебуває на території чи об’єкті із спеціальним режимом або в місці здійснення спеціального поліцейського контролю;
4) якщо в особи є зброя, боєприпаси, наркотичні засоби та інші речі, обіг яких обмежений або заборонений, або для зберігання, використання чи перевезення яких потрібен дозвіл, якщо встановити такі права іншим чином неможливо;
5) якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньо-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події;
6) якщо зовнішні ознаки особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення.

Стаття 33. Опитування особи

1. Поліцейський може опитати особу, якщо існує достатньо підстав вважати, що вона володіє інформацією, необхідною для виконання поліцейських повноважень.
Для опитування поліцейський може запросити особу до поліцейського приміщення.
2. Надання особою інформації є добровільним. Особа може відмовитися від надання інформації. Проведення опитування неповнолітніх допускається тільки за участю батьків (одного з них), іншого законного представника або педагога.
3. Перед проведенням опитування особи поліцейський роз’яснює їй підстави та мету застосування поліцейського заходу, якщо це не перешкодить виконанню поліцією повноважень, покладених на неї цим Законом.

Стаття 34. Поверхнева перевірка

1. Поверхнева перевірка як превентивний поліцейський захід є здійсненням візуального огляду особи, проведенням по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу.
2. Поліцейський для здійснення поверхневої перевірки особи може зупиняти осіб та/або оглядати їх, якщо існує достатньо підстав вважати, що особа має при собі річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб.
3. Поверхнева перевірка здійснюється поліцейським відповідної статі. У невідкладних випадках поверхневу перевірку може здійснити будь-який поліцейський лише з використанням спеціального приладу або засобу.
4. Поліцейський може здійснювати поверхневу перевірку речі або транспортного засобу:
1) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться правопорушник або особа, свобода якої обмежується в незаконний спосіб;
2) якщо існує достатньо підстав вважати, що в транспортному засобі знаходиться річ, обіг якої заборонено чи обмежено або яка становить загрозу життю чи здоров’ю такої особи або інших осіб;
3) якщо існує достатньо підстав вважати, що річ або транспортний засіб є знаряддям вчинення правопорушення та/або знаходиться в тому місці, де може бути скоєно кримінальне правопорушення, для запобігання якого необхідно провести поверхневу перевірку.
5. Поверхнева перевірка речі або транспортного засобу здійснюється шляхом візуального огляду речі та/або транспортного засобу або візуального огляду салону та багажника транспортного засобу. Поліцейський при здійсненні поверхневої перевірки має право вимагати відкрити кришку багажника та/або двері салону.
6. Під час поверхневої перевірки речі або транспортного засобу особа повинна самостійно показати поліцейському вміст особистих речей чи транспортного засобу.
7. При виявленні в ході поверхневої перевірки будь-яких слідів правопорушення поліцейський забезпечує їх схоронність та огляд відповідно до вимог статті 237 Кримінального процесуального кодексу України.

Стаття 35. Зупинення транспортного засобу

1. Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі:
1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
2. Поліцейський зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цій статті.

Стаття 36. Вимога залишити місце і обмеження доступу на визначену територію

1. Поліцейський уповноважений вимагати від особи (осіб) залишити визначене місце на певний строк або заборонити чи обмежити особам доступ до визначеної території або об’єктів, якщо це необхідно для забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони життя і здоров’я людей, для збереження та фіксації слідів правопорушення.
2. Поліцейський може обмежувати або забороняти рух транспорту і пішоходів на окремих ділянках вулиць і автомобільних доріг у разі затримання осіб відповідно до закону, під час аварій, інших надзвичайних ситуацій, якщо це необхідно для забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони життя і здоров’я людей.

Стаття 37. Обмеження пересування особи чи транспортного засобу або фактичного володіння річчю

1. Поліція уповноважена затримувати особу на підставах, у порядку та на строки, визначені Конституцією України, Кримінальним процесуальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення, а також іншими законами України.
2. Відлік часу утримання затриманої фізичної особи в спеціально відведених для цього приміщеннях рахується з моменту її фактичного затримання.
3. У випадках, визначених частиною другою цієї статті, поліцейські повинні негайно викликати медичних працівників до місця фактичного знаходження таких осіб, а також, за можливості, поінформувати членів сім’ї.
4. Поліцейський може тимчасово обмежити фактичне володіння річчю або пересування транспортного засобу для запобігання небезпеці, якщо є достатні підстави вважати, що річ або транспортний засіб можуть бути використані особою з метою посягання на своє життя і здоров’я або на життя чи здоров’я іншої людини, або пошкодження чужої речі. На вимогу особи поліцейський зобов’язаний повідомити про причини застосування ним відповідних заходів.

Обмеження фактичного володіння річчю здійснюється на підставах та в порядку, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення.

5. Обмеження фактичного володіння річчю здійснюється шляхом вилучення речі в її фактичного володільця, обмеження її перенесення або перевезення.

Поліцейський зобов’язаний у письмовій формі повідомити свого керівника про тимчасове обмеження фактичного володіння річчю особи, а також зобов’язаний скласти протокол про здійснення тимчасового обмеження фактичного володіння річчю та вручити протокол цій особі.

6. Тимчасове обмеження пересування особи та перенесення або перевезення речі негайно припиняється, якщо немає необхідності здійснювати такий захід.

Стаття 38. Проникнення до житла чи іншого володіння особи

1. Поліція може проникнути до житла чи іншого володіння особи без вмотивованого рішення суду лише в невідкладних випадках, пов’язаних із:

1) рятуванням життя людей та цінного майна під час надзвичайних ситуацій;

2) безпосереднім переслідуванням осіб, підозрюваних у вчиненні злочину;

3) припиненням злочину, що загрожує життю осіб, які знаходяться в житлі або іншому володінні.

2. Проникнення поліцейського до житла чи іншого володіння особи не може обмежувати її права користуватися власним майном.

3. Про застосування вказаного поліцейського заходу обов’язково складається протокол.

Стаття 39. Перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ

1. Поліція в порядку, визначеному Міністерством внутрішніх справ України, може оглядати за участю адміністрації (керівництва) юридичних осіб, фізичних осіб (у тому числі фізичних осіб - підприємців) чи їх уповноважених представників приміщення, де знаходяться зброя, спеціальні засоби, боєприпаси, вибухові речовини та матеріали, інші предмети, матеріали і речовини, щодо зберігання і використання яких визначено спеціальні правила або порядок та на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, а також безпосередньо оглядати місця їх зберігання з метою перевірки дотримання правил поводження з ними та правил їх використання.

2. Поліція може оглядати зброю, спеціальні засоби, боєприпаси, що знаходяться у фізичних та юридичних осіб, інші предмети, матеріали і речовини, щодо зберігання та використання яких визначено спеціальні правила чи порядок та на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, з метою перевірки дотримання правил поводження з ними та правил їх використання.

3. Поліція відповідно до порядку, визначеного Міністерством внутрішніх справ України, вилучає зброю, спеціальні засоби, боєприпаси, вибухові речовини та матеріали, інші предмети, матеріали і речовини, щодо зберігання і використання яких визначено спеціальні правила чи порядок та на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, а також опечатує і закриває об’єкти, де вони зберігаються чи використовуються (у тому числі стрілецькі тири, стрільбища невійськового призначення, мисливські стенди, підприємства і майстерні з виготовлення та ремонту зброї, спеціальних засобів, боєприпасів, магазини, у яких здійснюється їх продаж, піротехнічні майстерні, пункти вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування) у випадку виявлення порушення правил поводження з ними та правил їх використання, що загрожують громадській безпеці, до усунення таких порушень.

4. Поліція інформує відповідний орган Міністерства внутрішніх справ України в одноденний строк про кожен факт виявленого порушення правил зберігання і використання зброї, спеціальних засобів, боєприпасів, вибухових речовин та матеріалів, інших предметів, матеріалів і речовин, щодо зберігання і використання яких визначено спеціальні правила чи порядок та на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 30 августа 2017 - 10:53

Полиция Одесской области вводит досмотр личных вещей и транспортных средств граждан в городе и области


В целях усиления безопасности в Одессе и Одесской области будут проверять личные вещи и транспортные средства. Полиция также просит сообщать о подозрительных людях и предметах.
Об этом сообщил глава ГУ Нацполиции Одесской области генерал полиции третьего ранга Дмитрий Головин, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу полиции Одесской области.
"Уважаемые граждане! Работниками Главного управления Национальной полиции в Одесской области постоянно принимаются меры, направленные на обеспечение спокойствия и личной безопасности граждан в городе и области. В современных условиях значительную актуальность приобрела проблема борьбы с преступлениями, связанными с использованием оружия и взрывчатых веществ", — сказал он.

Как отметил Головин, причинами необходимого усиления мер безопасности и недопущения проявлений преступлений с использованием оружия и взрывных устройств на территории области обусловлен ряд мероприятий, направленных на предупреждение преступных проявлений, таких как проведение досмотров граждан, их личных вещей и транспортных средств. Поэтому, качественное проведение этих мероприятий невозможно без всесторонней поддержки и помощи общественности.

"Я обращаюсь ко всем неравнодушным гражданам с просьбой с пониманием отнестись к таким мерам. Будьте бдительны и сообщайте в полицию об обнаружении подозрительных предметов (брошенные сумки, чемоданы, ящики и т.п.) и о лицах, поведение или внешний вид которых вызывают подозрение возможности совершения ими террористических актов", — сказал Головин.
"Мы будем оперативно реагировать на ваши сообщения по выявлению подозрительных предметов в местах работы, проживания или массового скопления людей. Сообщайте любую информацию, касающуюся передвижения неустановленной техники и групп людей, временного поселения незнакомых лиц, которые вызывают у вас подозрения. Каждое ваше сообщение будет тщательно проверено и будут приняты соответствующие меры реагирования, — добавил он.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 15 ноября 2017 - 22:31

Цитата

Стаття 34. Поверхнева перевірка

1. Поверхнева перевірка як превентивний поліцейський захід є здійсненням візуального огляду особи, проведенням по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу.

Кримінальний процесуальний кодекс України

Документ 4651-17, чинний, поточна редакція — Редакція від 03.08.2017, підстава 2136-19
Стаття 233. Проникнення до житла чи іншого володіння особи
1. Ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.
2. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 15 ноября 2017 - 22:46

Коллизия в том, что они якобы и не проникали, а просто посмотрели.

#5 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 15 ноября 2017 - 22:53

Отож.

Цитата

5. Поверхнева перевірка речі або транспортного засобу здійснюється шляхом візуального огляду речі та/або транспортного засобу або візуального огляду салону та багажника транспортного засобу. Поліцейський при здійсненні поверхневої перевірки має право вимагати відкрити кришку багажника та/або двері салону.
тягне за собою

Цитата

2. Проникнення поліцейського до житла чи іншого володіння особи не може обмежувати її права користуватися власним майном.

3. Про застосування вказаного поліцейського заходу обов’язково складається протокол.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#6 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 15 ноября 2017 - 22:54

Під капотом та кришкою багажника - інші володіння.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#7 Shumaher

    Разрушитель мифов

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 13.930 сообщений
  • ПМЖХерсон

Отправлено 16 ноября 2017 - 06:38

Просмотр сообщенияЖигуліст (15 ноября 2017 - 22:54) писал:

Під капотом та кришкою багажника - інші володіння.

Есть пруф? Или это догадки? :hi:

#8 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 16 ноября 2017 - 08:03

Є
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#9 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 16 ноября 2017 - 09:02

Згідно ЗУ "Про Нацполіцію"

Цитата

Поліцейський при здійсненні поверхневої перевірки має право вимагати відкрити кришку багажника та/або двері салону.

Відповідно до ЗУ "Про дорожній рух"

Цитата

Водій зобов'язаний
виконувати розпорядження поліцейського, .. що даються в межах їх компетенції, передбаченої чинним законодавством, Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами;


Якщо водій відмовляється виконати законну вимогу поліцейського, то останній у випадках, передбачених част. 1 ст. 38 може провести процесуальну дію - проникнення до іншого володіння особи і скласти при цьому протокол.
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#10 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 16 ноября 2017 - 09:33

Закон не забороняє поліцейському зазирнути під кришку багажника чи капота. Але це вже не поверховий візуальний огляд, а цілеспрямований пошук візуальної інформації всередині "іншого володіння". Тому має складатися протокол огляду.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#11 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 16 ноября 2017 - 09:35

Просмотр сообщенияHamstell (16 ноября 2017 - 09:02) писал:

Якщо водій відмовляється виконати законну вимогу поліцейського, то останній у випадках, передбачених част. 1 ст. 38 може провести процесуальну дію - проникнення до іншого володіння особи і скласти при цьому протокол.

А якщо поліцейський відмовляється виконати законну вимогу громадянина про складання протоколу?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#12 PAN

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 10.167 сообщений
  • ПМЖСхід

Отправлено 16 ноября 2017 - 10:09

Ще є пропозиція включити до закону 7163 наступні повноваження силовиків:

Цитата


дозволяється:

- застосовувати зброю, озброєння, бойову техніку, спеціальні засоби;

- перевіряти у громадян документи, а в разі їх відсутності – затримувати їх для встановлення особи;

- здійснювати особистий догляд, огляд речей, транспортних засобів;

- не допускати транспорт дипломатичних представництв та консульських установ;

- проникати в житлові приміщення, на земельні ділянки, що належать громадянам;

- використовувати автівки, житлові та нежитлові приміщення, які належать громадянам (за їх згодою).

Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.

#13 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 16 ноября 2017 - 12:15

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 09:35) писал:

Просмотр сообщенияHamstell (16 ноября 2017 - 09:02) писал:

Якщо водій відмовляється виконати законну вимогу поліцейського, то останній у випадках, передбачених част. 1 ст. 38 може провести процесуальну дію - проникнення до іншого володіння особи і скласти при цьому протокол.

А якщо поліцейський відмовляється виконати законну вимогу громадянина про складання протоколу?


Цитата

Учасник дорожнього руху може оскаржити дію працівника відповідних підрозділів Національної поліції, військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України у разі порушення з його боку чинного законодавства.



Цитата

1. У разі вчинення протиправних діянь поліцейські несуть кримінальну, адміністративну, цивільно-правову та дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#14 Shumaher

    Разрушитель мифов

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 13.930 сообщений
  • ПМЖХерсон

Отправлено 16 ноября 2017 - 14:43

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 08:03) писал:


Не увидел, где там о "открытие крышки багажника = проникновение в частную собственность"? Или уже и во двор нельзя ни к кому посмотреть, потому что это проникновение и хозяин имеет право застрелить смотревшего? :1368:

#15 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 16 ноября 2017 - 15:22

Просмотр сообщенияShumaher (16 ноября 2017 - 14:43) писал:

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 08:03) писал:


Не увидел, где там о "открытие крышки багажника = проникновение в частную собственность"? Или уже и во двор нельзя ни к кому посмотреть, потому что это проникновение и хозяин имеет право застрелить смотревшего? :1368:

Чудова аналогія!
Добре,
Варіант-1. Ваший двір із-зовні подивились..., а Ви будете відкривати ворота глядачу, щоб він роздивився краще?
Скрытый текст

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#16 Shumaher

    Разрушитель мифов

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 13.930 сообщений
  • ПМЖХерсон

Отправлено 17 ноября 2017 - 07:19

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 15:22) писал:

Просмотр сообщенияShumaher (16 ноября 2017 - 14:43) писал:

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 08:03) писал:


Не увидел, где там о "открытие крышки багажника = проникновение в частную собственность"? Или уже и во двор нельзя ни к кому посмотреть, потому что это проникновение и хозяин имеет право застрелить смотревшего? :1368:

Чудова аналогія!
Добре, Ваший двір із-зовні подивились..., а Ви будете відкривати ворота глядачу, щоб він роздивився краще?
Скрытый текст


Т.е.на таможне рахдевать и анально профилактировать можно, в вот на дороге - нет. :shok:

#17 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 17 ноября 2017 - 07:32

Пропоную не опускатися нижче декольте. :icon_idea:
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#18 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 17 ноября 2017 - 20:45

Просмотр сообщенияЖигуліст (16 ноября 2017 - 15:22) писал:

Чудова аналогія!

Взагалі не бачу проблеми.
Наприклад:

Зупиняють мене, вимагають (згідно ст. закону) відкрити багажник. Відкриваю. Бачать:
дозволені законом зброю та/або конструктивні схожі з нею вироби

Далі:
На зброю надаю дозвіл
На схожі вироби проводжу лекцію.
після четвертої -п'ятої хвилини поліцейські намагаються втекти
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#19 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 19 ноября 2017 - 19:19

Чудово!
Контрольне питання: перевірка Драгером. Протокол складається до чи після перевірки?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#20 Shumaher

    Разрушитель мифов

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 13.930 сообщений
  • ПМЖХерсон

Отправлено 19 ноября 2017 - 21:08

Просмотр сообщенияЖигуліст (19 ноября 2017 - 19:19) писал:

Чудово!
Контрольне питання: перевірка Драгером. Протокол складається до чи після перевірки?

Під час. :icon_idea:





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...