Перейти к содержимому


Голодомор



Сообщений в теме: 3

#1 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 13 января 2017 - 19:56

Ще в кінці 80-х мені до рук потрапила тоненька книжечка під назвою "Жах" - сценарій фільму про голод 32-33 років на підставі очевидців тих подій.
З того часу я зненавидів комуністичний режим, і ублюдків, які його підтримували.
Спробував знайти це видання в мережі - невдало.
Але, на щастя, в інтернеті зараз існує тисячі документальних свідоцтв про геноцид СРСР проти українського народу.
В 2006 році Верховна Рада офіційно визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.
Далі - прошу тільки історичні свідоцтва.
Изображение
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#2 Hamstell

  • ПМЖЧернігів

Отправлено 13 января 2017 - 20:32

Художня версія. Насправді було страшніше
https://www.youtube....h?v=D6PZ2S8pMY8

Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#3 480

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 813 сообщений

Отправлено 18 января 2017 - 01:22

Дуже боляче вжалело, ніколи раніше не бачив, ненавиджу підарасів!



В цьому відео моя бабка розповідає про голод 33р, нажаль батарейки швидко скінчились, далі вона розповідала про голод 46-47 як декілька разів їздила на Ріевненщину товарними вагонами просити у людей хліба, як вона хрестилась входячи в домівки і молила щоб їй дали хліба, як той привезений мішечок сухарів вона потім ділила на двох дітей, чоловіка, матір, свекруху, дядька Теофана, і ще багато голодних дітей і родичів що приходило до них в дім.
Як вони ночували під фруктовими деревами щоб з них не покрали, як насилу дочекались великодня, після нього вже голод почав зменшуватись.
Дякую родині Хайчевського Николая з села Мальованного Млиновського района недалеко від міста Ровно за те що неодноразово ПОДІЛИВСЯ ХЛІБОМ!
Після смерті чоловіка в 1953 щоб вижити з 4ма дітьми найстаршу дочку в 14 років поставили працювати на дорослу норму трудоднів, друга дочка 12 років пішла домробітницею до жидів з Москви, третю дочку 5 років віддали в інтернат, наймолодший 3 річний син був в яслах поки бабка відробляла трудодні.

Сообщение отредактировал 480: 18 января 2017 - 01:24


#4 gtc

    Про-двинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
    • Перейти к галерее
  • 24.629 сообщений
  • ПМЖЛьвов

Отправлено 20 февраля 2017 - 04:08

До дня народження дослідника Голодомору Джеймса Мейса СБУ оприлюднює архівні документи КДБ про свідоме замовчування трагедії радянською владою

18 лютого ми згадуємо Джеймса Ернеста Мейса (James Earnest Mace), якому мало б виповнитися 65 років. Завдяки дослідженням відомого історика, політолога, дослідника історії СРСР та Центрально-Східної Європи світ дізнався про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Він першим назвав цю трагедію українського народу Геноцидом.

«Справжній друг України, чия чесність і принциповість допомогла розповісти усьому світові правду, яка замовчувалась й жорстко вичищалася радянськими репресивними органами», ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак, спілкуючись з журналістами. «І сьогодні Україна, протидіючи російській агресії, відчуває підтримку зарубіжних інтелектуалів, учених, публіцистів, які виставляють цивілізаційні «маяки», за які не наважиться відступати жодний публічний діяч», - підкреслив він.

Працюючи над дослідницькою програмою Гарвардського університету «Усна історія українського голоду 1932–1933 рр.», Дж. Мейс зібрав понад півсотні аудіо-записів очевидців, що вижили під час Голодомору, й після війни опинилися в США. Результати дослідження стали основою книги Роберта Конквеста «Жнива скорботи», виданої у 1986 році.

У 1986-1990 роках історик стає виконавчим директором тимчасової комісії з дослідження Голодомору 1932-1933 років (US Commission on the Ukraine Famine), звіт якої у 1988 році був переданий у посольство СРСР у Вашингтоні і потрапив до ЦК Компартії України.

КДБ уважно стежило за дослідженнями Голодомору закордоном і доповідало компартійним босам. У Галузевому державному архіві Служби безпеки України зберігаються унікальні документи за підписом Голови Комітету Державної Безпеки Української РСР Миколи Голушка – інформування до ЦК Компартії України «Про спроби противника активізувати антирадянську кампанію довкола так званого «штучного голоду» в Україні в 1932-1933 роках» та «Об усилении антисоветской шумихи за рубежом в святи с вопросом о массовом голоде на Украине». На сторінках цих документів згадується Дж. Мейс і його Комісія, діяльність яких викликала у СРСР передбачувану паніку.

Керівник КДБ пише про штучний голод і українську трагедію виключно в лапках. Згадує буржуазні засоби масової інформації і зарубіжні націоналістичні центри.

Оприлюднені СБУ документи радянських органів держбезпеки розкривають чекістські методи, повністю успадковані спецслужбами сусідньої держави, – організація замовних статей «західних вчених і журналістів», промивання мізків представникам творчої інтелігенції перед поїздками за кордон, залучення заангажованих експертів для придушення «антісовєтской шуміхі».

Служба безпеки України розсекретила всі віднайдені в архіві документи про Голодомор, вони у вільному доступі, з ними працюють історики, письменники, громадяни, котрі шукають правду про своїх родичів.

СБУ було відкрито й розслідувано кримінальну справу, за матеріалами якої український суд поіменно назвав винуватців Голодомору в Україні – очільників партійних і радянських органів.

Скрытый текст






Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...