Перейти к содержимому


Новини фото-, відеофіксації


Сообщений в теме: 6

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 13 мая 2017 - 18:33

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху"



  • Обґрунтування необхідності прийняття акта
З метою наведення порядку у сфері безпеки дорожнього руху та зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими наслідками, 14 липня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Цим Законом, серед іншого, запроваджено систему фото-фіксації порушень правил дорожнього руху в Україні, визначено принципи функціонування такої системи, регламентовано порядок притягнення до відповідальності осіб, що вчинили правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі та інше.

Разом з тим, в процесі впровадження механізму фото-фіксації порушень правил дорожнього руху на практиці, виявилась значна кількість технічних та юридичних проблем в функціонуванні такої системи, що ставить під загрозу її належну роботу та дієздатність. Окремо слід звернути увагу на можливість визнання положень, що стосуються фото-фіксації порушень правил дорожнього руху неконституційними на підставі Рішення Конституційного Суду України 22 грудня 2010 року N 23-рп/2010 у справі N 1-34/2010 (про адміністративну відповідальність у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху), оскільки чинні положення Кодексу України про адміністративні правопорушення містять ті самі концептуальні колізії, що були відмінені вказаним рішенням суду. Зокрема, чинний Закон України так само визначає притягнення до відповідальності власника транспортного засобу, а не особу, що безпосередньо вчинила правопорушення.
Для вирішення цих та інших проблем направлено прийняття проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

2. Мета і цілі прийняття законодавчого акта
Метою проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" є вирішення технічних та юридичних проблем функціонування системи фото-фіксації порушень правил дорожнього руху в України, а також приведення положень Закону, що стосуються цієї системи у відповідність до Конституції України.

3.Загальна характеристика та основні положення акта
Проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" визначено обов’язок притягнення до відповідальності особи, яка фактично вчинила правопорушення, а не власника транспортного засобу, відповідно до статтю 14-1 Конституції України про індивідуальну правову відповідальність особи.

Внесено зміни щодо врегулювання порядку надсилання особі повідомлення про надання відомостей для притягнення відповідальності особи, що безпосередньо вчинила правопорушення, та водночас заочної постанови про накладення адміністративного стягнення. Врегульовано процедуру притягнення до відповідальності особи, яка фактично вчинила правопорушення у випадку, якщо така особа не є власником транспортного засобу.

4. Стан нормативно-правової бази
Відносини, що пов’язані із забезпеченням безпеки дорожнього руху, регулюються Конституцією України, Законом України «Про дорожній рух», «Про автомобільний транспорт», «Про автомобільні дороги», «Про екстрену медичну допомогу», Кодексом України «Про адміністративні правопорушення».


5. Фінансово-економічне обґрунтування
Реалізація Закону у разі його прийняття не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України та місцевих бюджетів, оскільки заходи з удосконалення системи фото-фіксації правил дорожнього руху, передбачені цим Проектом будуть здійснюватися в рамках існуючих видатків державного бюджету України на забезпечення безпеки дорожнього руху.

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття проекту Закону
Прийняття законопроекту дозволить забезпечити належне впровадження системи фото-фіксації порушень правил дорожнього руху, що призведе до суттєвого зменшення рівня смертності та травматизму на дорогах загального користування, а також зниження щорічних соціально-економічних втрат держави від ДТП.


Народні депутати України А. Геращенко

М. Найєм

С. Євтушко

І. Діденко


Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 13 мая 2017 - 18:36

Цитата

Караваєв Володимир
Вчора о 10:13 ·

Осознав длительную перспективу внедрения автоматической фиксации правонарушений, МВС решило перплюнуть даже гаишников. Свидетельством тому является последняя редакция законопроекта 5314, наработанного небезызвестным советником главы МВС.
Документом предусмотрено, что для фиксации правонарушений полицейский может пользоваться любыми (!) техническими средствами, в том числе и находящимися в чужой собственности (!)

Это означает, что на дороги могут вернуться измерители скорости в виде "фенов" и Трукамов. Более того, при отсутствии единого техрегламента к таким средствам могут быть отнесены видеорегистраторы или измерители скорости, принадлежащие частным лицам, а также бытовые алко- и наркотестеры!!! Ведь официального перечня от МОЗ все равно нет!

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 13 мая 2017 - 18:37

Себто по Караваєву виходить, що порушення, зафіксоване не за допомогою сертифікованих і закріплених за поліціянтом засобом фіксації, не є порушенням?

https://youtu.be/AGvKhwvArxo
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 13 мая 2017 - 18:39

ПРОЕКТ

Вноситься
Народними депутатами України


А. Геращенком
М. Найємом
С. Євтушком
І. Діденком

\


Закон УкраЇни
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
Скрытый текст

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 29 мая 2017 - 15:40


Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#6 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 29 мая 2017 - 16:01

Цитата

хочу вас предупредить, а вы предупредите своих друзей!

на щастя, в числі моїх друзів немає

Цитата

неплательщиков штрафов, уклонистов от техосмотра и ОСАГО

Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#7 Гость_Gesha_*

  • Гости

Отправлено 30 мая 2017 - 13:33

Но есть товарищ которого... а он не при делах... до сих пор денех не вернули... Хоть не выезжай...





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...