Перейти к содержимому


Русь ізначальная


Сообщений в теме: 4

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 04 октября 2017 - 22:12

Так сталося, що роман "Русь ізначальная" я прочитав раніше, ніж передивився фільм за цим романом. Для мене роман читався як історія моєї батьківщини, бо описував події на Правобережній Україні. І для мене щонайменше тоді стали зрозумілими назви населенних пунктів таких як "Городище", "Городище-Пустоварівка", які були на слуху на моїй батьківщині. До речі, це фото - з околиці Городища Білоцерківського району Київської області. Скелястий беріг, додайте ще зверху дерев'яні укріплення, от і буде городище.
Изображение

У 1985-му році в моєму оточенні з'явились однолітки, які знали, що таке група "Прімус" . І одна з пісень, яку ми співали під гітару - "Стєпь ізмаждьонная пєплом черн-а-а..." Я співав "свою русь", тобто ту, яка з'явилась у свідомості після прочитання книги, а вони співали про свою. В їх мізки вологодсько-костромські я не влазив, тому про їхній асоціативний ряд нічого сказати не можу. Але ця гітарна пісня, стала моєю улюбленою, я навіть наспівував її для доці в якості колискової.

Але нещодавно захотілось знов почути цю пісню, знайшов пару версій в Ю-тубі...

Гидко.

По-перше, пісня зв'язалась у свідомості із Лозою. Раніше подобалась творчість Лози, але що таке Лоза сьогоденний - то наруга над підлітковою пам'яттю.
По-друге, в якості відеоряду до цієї пісні не одним аматором-кліпмейкером використовуються фрагменти з фільму "Русь ізначальная", тобто з фільму про мою Україну.
По-третє... крадена історія стала фундаментом штучної величі біомаси з сусідньої федерації... Достатьно почитати коментів під відео...

Цитата


Ярослав Торяник 4 года назад
Что я могу сказать? Одним словом наше, исконно русское! Мне нравится.



Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 04 октября 2017 - 23:06


https://youtu.be/Kr2g6G-4oAg
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 08 октября 2017 - 22:17

А от сусідня історія без Руси.


https://youtu.be/pomxt1E0dDw
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 20 января 2021 - 19:36

До речі, випадково натрапив на приклад викривлення історії.
Радянський письменник К Г. Паустовський.

Українська Вікіпедія.

Цитата

Прадід Костянтина, Григорій Паустовський-Сагайдачний після зруйнування Запорізької Січі у 1775 році поселився у селі Городище. Окрім того, він отримав дворянство, а також прийняв католицтво. Дядько Костянтина Георгійовича, Ілля Максимович (†1932), працював учителем у селі й заснував школу у своєму родовому маєтку.[2] Сам Паустовський писав лише російською мовою. На запитання Миколи II Паустовський відповів, що він малорос. Серед предків письменника були поляки, росіяни та турки. Мати письменника, Марія Григорівна (1858—1934), походить із православного українського шляхетського роду Височанських. З його слів: «„Универсал“ и печать остались у нас в семье от гетмана Сагайдачного, нашего отдаленного предка. Отец посмеивался над своим „гетманским происхождением“ и любил говорить, что наши деды и прадеды пахали землю и были самыми обыкновенными терпеливыми хлеборобами, хотя и считались потомками запорожских казаков.»


Російська Вікіпедія.

Цитата

Константин Паустовский родился в семье железнодорожного статистика Георгия Максимовича Паустовского, имевшего украинско-польско-турецкие корни и проживавшего в Гранатном переулке Москвы[7]. Был крещён в церкви святого Георгия на Всполье[8]. Запись в метрической церковной книге содержит сведения о его родителях:
...
Родословная писателя по мужской линии связана с именем гетмана П. К. Сагайдачного[9], хотя Георгий Максимович и не придавал этому большого значения: «Отец посмеивался над своим „гетманским происхождением“ и любил говорить, что наши деды и прадеды пахали землю и были самыми обыкновенными терпеливыми хлеборобами…»


Невеличкі розбіжності, але акценти зміщені.
І в російському варіанті немає згадки, що він українець.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 fed

    Продвинутый пользователь

  • Пользователь
  • PipPipPip
  • 3.926 сообщений
  • ПМЖХарьков

Отправлено 20 января 2021 - 20:44

Вы бы, кстати, его самого прочли, особенно "Повесть о жизни". Это намного интереснее и талантливее Лысенко.





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...