Перейти к содержимому


Самозахист зі зброєю. Справа Антона Фарба.


Сообщений в теме: 8

#1 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 23 августа 2017 - 10:16

У Житомирі напали на інструктора з самооборони, президента Федерації крав-мага України Антона Фарба.
При цьому правоохоронці звинувачують його самого в нападі і замаху на вбивство.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила дружина потерпілого Світлана Михальчук.
За словами Світлани, пізно ввечері 16 серпня на Фарба напали троє невідомих, коли він виходив з маршрутного автобуса Київ-Житомир. При цьому напад був спланованим - за чоловіком стежили в салоні маршрутки.
"А як назвати той факт, що в маршрутці невідома особа фотографує двічі мого чоловіка, щось комусь відсилає і веде активну переписку?" - питає вона.
Також Михальчук розповіла про дивну поведінку співробітників поліції, які звинуватили самого Фарба в нападі на двох чоловіків, які після цього нібито опинилися в лікарні.
"Я не буду розповідати про тиск, витрачені нерви і час, про відсутність достовірної інформації, перекручени факти і т.д. Про "не-обшук" і вилучення речей у мене вдома. Про небажання очікувати адвокатів і знову про тиск", - додала жінка.
В результаті, за її словами, Фарб був затриманий правоохоронцями на 60 годин, і його намагаються звинуватити у замаху на вбивство.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#2 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 23 августа 2017 - 10:17

Светлана Михальчук

Дорогие друзья. Последние сутки были для меня сущим адом. Даже не знаю, как начать об этом рассказ. Я впервые столкнулась с произволом системы, которая прет, ломает, и, невзирая на очевидные факты, гнет то, что ей выгодно. Но лучше по порядку.
Вчера, 16 августа, на моего мужа, Антон Фарб (Anton Farb), было совершено спланированное нападение. Почему я говорю спланированное? А как назвать тот факт, что в маршрутке неизвестная особа фотографирует дважды моего мужа, что-то кому-то отсылает и ведет активную переписку? В результате, когда он выходил из маршрутного автобуса рейсом Киев – Житомир, на него напала группа минимум из трех мужчин. Трех! Напали сзади, без слов и разбирательств. Да, свидетели были, но, как и ожидается, никто не стал вмешиваться. А че? Ночь, темно, «оно нам нада»? Благо, зная про умерший в ночное время общественный городской транспорт, Антон всегда заранее вызывает такси к конечному пункту. Не знаю, благодаря Чуду или Провидению, но мой муж попал на этом такси домой. Я не кисейная барышня, и спасибо Олег Картавый – умею и доврачебный осмотр провести, и оказать необходимую помощь. Но это все лирика.
Сказка, переходящая в ужас, началась с того, что приехали два наряда и, практически ничего не объясняя, но обвиняя, заставили Антона поехать в отделение. По их словам – это Антон напал на двух мужчин, и они оказались в больнице, где им оказывают помощь. А он едет для дачи показаний. Естественно, я поехала с ним. Я не буду рассказывать о давлении, потраченных нервах и времени, об отсутствии достоверной информации, перекрученных фактах и т.д. О "не-обыске" и изъятии вещей у меня дома. О нежелании ожидать адвокатов и снова о давлении.
Факт. Мой муж задержан на 60 часов. Ему пытаются вменить покушение на убийство, хотя на опознании было четверо (четверо!) вполне себе живых нападавших, ну да – всего лишь трое мужчин.
Факт. В результате профессиональной деятельности адвокатов есть видео с камеры наблюдения, где четко видно кто напал. Но, видимо, для прокуратуры это не есть доказательство. И именно прокуратура хочет подвести статью про покушение на убийство, но почему-то не группе нападавших, а именно Антону. Ах, да... есть же еще водитель маршрутки и водитель такси, их телефоны есть, они не прячутся, но почему-то их свидетельские показания прокуратуре или следователям не нужны. А вот показания так называемых «потерпевших» гораздо важнее для следствия. Вопрос "Почему?" остается открытым.
Я считаю, что синяки, ссадины, гематомы и сотрясение мозга не такая большая цена за то, что мой муж вернулся домой живым!
У Антона активная гражданская позиция, вы знаете его как честного и отзывчивого человека, давайте вспомним как много он провел благотворительных семинаров, он действительно много сделал практически для каждого из вас. Я надеюсь, что мы живем все-таки в правовом государстве, и те вещи, которым он вас учил, те знания, которыми делился, для вас что-то значат. Давайте поддержим Антона перепостом и добрым словом.
АПД: "новый текст про байкеров, ищем свидетелей"
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1940901442788685&id=100006065435021
АПД: "Информация от адвокатов по раследованию самозащиты, копии протоколов про подозрение и постановления о немедленном освобождении" http://zbroya.info/uk/partner/law-ok/blog/13587_samozakhist-zi-zbroieiu-sprava-antona-farba-musimo-zakhistiti/
АПД: "Обещанное видео с места происшествия "https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1384800364951439&id=159121327519355
— разом із Anton Farb.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#3 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 23 августа 2017 - 10:18


Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#4 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 23 августа 2017 - 10:20

http://zbroya.info/u...imo-zakhistiti/

Перед вихідними мережу облетіла інформації, що президент федерації "Крав-Мага", Антон Фарб вночі піддався нападу групи осіб, в наслідок якого двоє нападників опинилися в травмпункті з різаними ранами, а Антон був затриманий за звинуваченнями в закінченому замаху на умисне вбивство двох і більше осіб.

З одного боку класичний приклад необхідної оборони у відповідності до ч. 5 ст. 36 Кримінального Кодексу, з іншого - ризик отримати 10 років позбавлення волі.

При цьому звинувачення були зроблені офіційно з врученням підозри.

ИзображениеПідозра Фарб.

За таким серйозним звинуваченням Антон відразу ж був поміщений в ізолятор тимчасового тримання (ІТТ), а запобіжний захід планувався у вигляді тримання під вартою.

На щастя нам вдалося за 20 годин зібрати доказову базу (відео з камер спостереження, пояснення водія маршрутки, протоколи впізнання тощо), щоб прокуратура змінила свою позицію.

ИзображениеПостанова про звільнення Фарб

До честі заступника прокуратура м. Житомира, він не став йти з цією доказовою базою в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В цілому, прокурор вчинив розумно: з одного боку це радує, а з іншого - насторожує, оскільки прокуратура це все ж таки наші опоненти і боротьба планується затяжною.

Вважаємо, що захист Антона в цій ситуації є спільною справою нашої спільноти. Адже це практичний приклад реалізація права на збройний самозахист.

Тож ПРОСИМО, друзі, підтримати юридичну боротьбу в цій справі.

Окремо пояснимо нашу позицію по питаннях, які зараз накопичилися в цій справі.

1. "Краще втекти і викликати поліцію, ніж мати такі проблеми".

Якщо хтось не знав, то в Україні на законодавчому рівні закріплено принцип "stand your ground",тобто ніхто не зобов'язальний тікати і якщо хоче, то має право захищатися. Більш детально в ч. 2 ст. 36 Кримінального кодексу України, в ст. 19, 281 Цивільного кодексу України.
І лише радянські традиції правозастосування нехтують цією нормою. Тож наша задача посилити авторитет цього принципу.

2. "Залишення в небезпеці і залишення місця події може зіграти проти того, хто оборонявся".

У випадку з Антоном осіб в безпорадному стані не було. Нападники навіть після поранення продовжували агресію і переслідування Антона. В цьому випадку в особи, яка оборонялася немає обов'язку "подружитися" з нападниками, сісти разом, горювати і чекати поліцію. Антон залишив небезпечне для себе місце. З чотирьох нападників пораненими були лише двоє. Інші двоє цілком могли і повинні були дати раду з своїми "колегами".

3. "Чому не викликав поліцію?"

Як пояснив Антон слідчому, в нього на той час не було юридичних претензій до нападників, попри отримання ним тілесних ушкоджень. На думку Антона, вони отримали достатню відсіч. З одного боку ми з цим погоджуємося, а з іншого є ризик, того, що нападники, викликавши поліцію, можуть знищити або підробити доказову базу на свою користь. В таких випадках важливо покинути місце агресії, відійти на безпечну відстань, оцінити наявність очевидців події і спробувати взяти їх контакти або по приїзду поліції повідомити їм номера авто очевидців та зазначити свою версію конфлікту. Це збереже ваш час і гроші в роботі з адвокатом.

4. "Порізи на шиї - це обтяжуючі обставини".

Друзі нагадуємо, зміст частини 5 ст. 36 Кримінального кодексу України "не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає.

Отже, наслідки могли бути і летальними. Але критично важливо довести, що мав місце напад, і напад саме групи осіб. У випадку з Антоном нам вдалося отримати відео швидше за слідчих, яке підтверджує, що мав місце напад саме групи осіб (відео викладемо після суду по запобіжних заходах).

Кожен повинен пам'ятати, що гуртом тільки батька легше бити, в інших випадках це може призвести до смерті когось з гурту, без наслідків для "батька".

В якості ліричного відступу зазначимо, що не всі порізи - зло. Хірурги ріжуть задля добра. У випадку з Антоном для нападників "операція зі збільшенням сірої речовини головного мозку пройшла успішно. Пацієнти вижили".

P.S. Безумовно попереду ще величезний шмат роботи, бо в слідчих "мєнталітєт нє тот", вони не можуть просто так взяти і відпустити без "показників", коли є дві особи з ножовими пораненнями.

Тож ще раз розраховуємо на вашу підтримку в цій справі, яка повинна ламати радянські стереотипи самозахисту. Окремо номер карти Приватбанку 5169330510352658 в призначенні: "на юридичну боротьбу за збройний захист". (Також за посиланням є рахунки в криптовалюті)

P.P.S. Додаткова подяка всім, хто поширив інформацію про справу Антона у ФБ, це дійсно мало важливий вплив на швидке рішення прокуратури про звільнення з його ІТТ.

Поборемо!
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#5 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 23 августа 2017 - 10:46

Мав нагоду спостерігати за роботою п.п. Орєховського і Коломійця - профі.
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#6 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 24 августа 2017 - 08:57


https://youtu.be/Jpih24DMaoM
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#7 Гость_skos_*

  • Гости

Отправлено 24 августа 2017 - 10:02

Аналогичный случай был с моим подчиненным в далеком 1985 году. Он возвращался в феврале вечером домой. На него напали трое с целью ограбления. В результате он отобрал у них ножи, у двоих перелом руки, у третьего сломано ребро (он мастер спорта и тренер по самбо). Чтобы не замерзли на морозе, он сам притащил их в отделение милиции. В результате его полгода тягали за превышение самообороны (папа одного из нападавших оказался прокурором).

#8 Жигуліст

  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 26 октября 2017 - 15:43

«Праву на збройний захист бути»: Прокуратура закрила справу проти Антона Фарба


Прокуратура зняла підозри з Антона Фарба в замаху на умисне вбивство двох і більше осіб. Нагадаємо, Антон Фарб застосував ніж для самозахисту від групи осіб, і за радянською традицією отримав підозру в особливо тяжкому злочині, був затриманий і поміщений в ІТТ.
Скрытый текст

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#9 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 26 октября 2017 - 16:21

потроху ламають совкову систему
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...