Перейти к содержимому


Паркування. Синя розмітка


Сообщений в теме: 45

#21 480

Отправлено 02 июля 2018 - 23:47

Тепер постанова виглядає так
Прикрепленное изображение: V.jpg

#22 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 00:05

Просмотр сообщения480 (02 июля 2018 - 23:47) писал:

Тепер постанова виглядає так
Прикрепленный файл V.jpg

Егеж, Дядьку... :smile:Ви багато пропустили...
http://www.ostanovka...nnya-chi-tupist
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#23 480

Отправлено 03 июля 2018 - 00:18

Здається тепер без судового збору, поправте мене якщо помиляюсь, я останній раз в 2013 ще платив.

http://zakon3.rada.g.../80732-10/page8
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

#24 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 00:21

Просмотр сообщения480 (03 июля 2018 - 00:18) писал:

Здається тепер без судового збору, поправте мене якщо помиляюсь, я останній раз в 2013 ще платив.

http://zakon3.rada.g.../80732-10/page8
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Так, це можна включити в позовну заяву.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#25 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 03 июля 2018 - 04:57


За подання будь-якою зі сторін у справі про адміністративне правопорушення апеляційної або касаційної скарги - судовий збір не підлягає сплаті.


ИзображениеТакий висновок зробив Верховний суд України в постанові №298/1232/15-а.


Суд розглянув справу за позовом Особи до інспектора департаменту патрульної поліції про скасування постанови про адміністративне правопорушення.


Згідно зі ст. 67 Конституції України, кожна особа має сплачувати податки та збори в порядку й розмірах, установлених законом.


Відповідно до ст.87 КАС судові витрати – це судовий збір та витрати, пов’язані із розглядом справи. Стягується судовий збір (відповідно до ст. 1, 2 закону №3674-VI) за подання заяв, скарг, за видачу судами документів та судові рішення. При чому, розмір збору встановлюється виходячи з мінімальної зарплати, станом на 1 січня поточного року.


Втім, відповідно до ч.4 ст.288 КпАП передбачено, що якщо особа оскаржила постанову в справі про адмінпорушення, вона звільняється від сплати держмита. Визначальним у цьому положенні є припис про те, що в разі оскарження постанови у справі про адмінпорушення, позивач не обтяжується платежем як на загальних підставах.


Тому у випадку прийняття уповноваженим органом постанови про накладення адмінстягнення за вчинення адміністративного порушення, передбаченого КпАП, суб’єкти мають право оскаржити його і в цьому випадку, відповідно, звільняються від сплати збору.


Також варто врахувати положення ч. 2 ст.2391 КАС у редакції закону «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015 №192-VIІI, згідно з якою за подання й розгляд заяви з підстави неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм процесуального права — при оскарженні судового рішення, яке перешкоджає подальшому провадженню у справі або яке прийнято з порушенням правил підсудності справ або встановленої законом юрисдикції адміністративних судів, судовий збір не сплачується, тоді як у законі №3674-VI такої підстави для звільнення від сплати судового збору немає.


Таким чином, при оскарженні постанов про адмінпорушення позивач у будь-якому випадку звільняється від сплати судового збору.


http://tuipravo.info...iahuietsia.html



Source: http://tuipravo.info...iahuietsia.html

Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#26 480

Отправлено 03 июля 2018 - 14:16

Прошу перевірити чи немає ляпсусів.

ПОЗОВНА ЗАЯВА

(у справі за адміністративним позовом).



Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
09 травня 2018р. о 20:22 посадовою (службовою) особою відповідача – інспектором 1 батальйону 3 роти УПП м Києва, Гирну Сергій Григоровичем cкладено ппостанову ЕАА2 №000000 про здійснення мною правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 122 КУпАП України, мене було звинувачено у порушенні 8.4.е ПДР - “Порушення вимог дорожніх знаків” зупинка на місцях для інвалідів,
По суті цієї справи хочу заявити, що я є свідомою і законослухняною громадянинкою, я не порушувала ПДР та не паркувала авто на місцях передбачених для інвалідів. 09 травня 2018р, близько 20:20 авто Пежо 206 д/з АА АААА АА, було запарковано за адресою м. Київ вул.. Еспланадна 6, В данному місці втановлено Дорожні знаки (фото в додатках) 5.39 «Зона стоянки», 7.6.4 «спосіб постановки авто на стоянку», 7.17 «інваліди» додатково зона паркування позначена дорожною розміткою синього кольору 1.1 що позначає майданчики для паркування і таким чином точно показує межі цих майданчиків. Моє авто було запарковане поза межами майданчику окресленого синію розміткою, я не погодилась з звинуваченнями і заявила інспектору, що авто запкрковане у дозволенний спосіб оскільки інші знаки заборони відсутні, а межі ділянки для інвалідів чітко визначені. Тобто фактично я діяла правомірно, і у моїх діях взагалі не було порушень вимог ПДР. Мої заперечення, не були сприйняті співробітником поліції, і їх не було взято до уваги при складанні постанови.
Складаючи постанову інспектор передав мені її на підпис, на що я зауважла що з постановою не погоджусь, і що при складанні ппостанови порушено мої права - мені недоведенно змісту статей передбаченних ст.63 Конституціє України та ст.268 КУпАП і тому я не буду ставити свій підпис що засвідчуе факт мого ознайомлення з цими статями. А оскільки я маю право на розгляд справи за місцем проживання і мені потрібна юридична допомога то користучись своїм правом я подаю клопотання про розгляд справи за місцем проживання, інспектор не відреагував, сів в авто і поіхав. Я зателефонувала на гарячу лінію поліції і повідомила що інспектор поїхав не повідомивши мене про рішення у цій справі, не залишивши ніяких адміністративних паперів у цій справі.
02/07/2018 Поштою я отримала постанову ЕАА2 №000000 у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.5 ст.122 КпАП України, щодо мене, з якої я довідалась що по справі прийнято рішення про стягненя адміністративного штрафу у 1700грн.

Таким чином інспектор прийняв рішення проігнорувавши моє клопотання, ніяких доказів мого порушення ним надано не було, фото-відео зйомка на місці подій не проводилась, свідки відсутні, я зробила фото запаркованого авто відносно дорожніх знаків і розмітки. Незважаючи на ці факти інспектором 1 батальйону 3 роти УПП м Києва, Гирну Сергійєм Григоровичем було винесено постанову без достатньої доказової бази, мені не були роз'яснені мої права та обов'язки передбачені ст. 63 Конституції України, ст.268 КУпАП,
слід зазначити, що Інспектором не доведено: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи підлягає особа адміністративній відповідальності, а факт знаходження авто поза межами паркувального майданчика проігноровано.
З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винною зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КУпАП України,

ПРОШУ:



1.Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене та представника відповідача;
2.Зазначену постанову ЕАА2 №000000 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсниою та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити.
3.Зобов'язати відповідача видалити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 122 КУпАП України від 09 травня 2018р.

Додатки:
1.Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення 1 екз.
2.Копія конверту, поштового повідомлення про отримання постанови 1 екз.
3.Фото з місця паркування авто 3екз.

Сообщение отредактировал 480: 03 июля 2018 - 14:20


#27 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 14:37

Цитата

Цей позов підлягає розгляду у судах суду на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ (Патрульної поліції (?)та їх посадові особи, та у відповідно до ч.4 ст.288 КпАП звільнено від сплати держмита.

Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#28 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 14:38

Цитата

По суті цієї справи хочу заявити, що я є свідомою і законослухняною громадянинкою, я не порушувала ПДР ...
Тобто фактично я діяла правомірно, і у моїх діях взагалі не було порушень вимог ПДР.
Порушення було, вище (пост №12) писав чому - відстань до суцільної лінії менше 3-х метрів.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#29 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 14:42

Цитата

02/07/2018 Поштою я отримала постанову ЕАА2 №000000
Здається, доцільніше відмінити Постанову через УПП.
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#30 480

Отправлено 03 июля 2018 - 15:02

Просмотр сообщенияЖигуліст (03 июля 2018 - 14:42) писал:

Цитата

02/07/2018 Поштою я отримала постанову ЕАА2 №000000
Здається, доцільніше відмінити Постанову через УПП.

Зауваження поправив, дякую.
Стосовно УПП не розумію механізму , як робиться? я так ще не відміняв.

#31 bo-inc

    Пользователь

  • Пользователь
  • PipPip
  • 14 сообщений

Отправлено 03 июля 2018 - 15:15

По поводу составления иска...
Сам недавно впервые столкнулся с процессом защиты своих прав.
По советам форумчан подавал и жалобу в УПП и иск в суд по месту жительства. В моем случае, жалоба отработала быстрее, поэтому на иск я забил. Но может мой опыт составления иска будет вам полезен, а именно...
На второй странице моей темы есть текст иска. Иск составлен неправильно, его вернули со всеми вложениями и объяснениями что в нем не так.
Возможно, это поможет вам не допустить моих ошибок

Скрытый текст


#32 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 16:25

Просмотр сообщения480 (03 июля 2018 - 15:02) писал:

Стосовно УПП не розумію механізму , як робиться? я так ще не відміняв.
#23
bo-inc
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#33 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 03 июля 2018 - 20:35

Просмотр сообщения480 (03 июля 2018 - 14:16) писал:

1.Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене та представника відповідача; 2.Зазначену постанову ЕАА2 №000000 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсниою та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити. 3.Зобов'язати відповідача видалити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 122 КУпАП України від 09 травня 2018р.


1. Раніше представником відповідача в справах про адмінпорушення міг бути виключно адвокат.
2. Закрити справу про адміністративне порушення суд не може, вона вже розглянута.
3. З якої бази, який запис, і як ви це можете проконтролювати?
і стаття 122 КУпАП України від 09 травня 2018 р. якось не звучить :)ент оформ

Наголосіть, що фото було зроблено на момент оформлення постанови, а не перепаркували автомобіль для фото після того, як патрульні поїхали
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#34 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 03 июля 2018 - 20:38

Просмотр сообщенияbo-inc (03 июля 2018 - 15:15) писал:

11) власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

мені залишили без руху три адмінпозови за невиконання цього пункту (були подані в один день)
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#35 Жигуліст

    Родом из ФУДД

  • Администратор
    • Перейти к галерее
  • 31.607 сообщений
  • ПМЖКраїна хохлобидла

Отправлено 03 июля 2018 - 21:41

Просмотр сообщенияHamstell (03 июля 2018 - 20:38) писал:

Просмотр сообщенияbo-inc (03 июля 2018 - 15:15) писал:

11) власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

мені залишили без руху три адмінпозови за невиконання цього пункту (були подані в один день)

Можете пояснити, що мається на увазі?
Сусідня федерація не переживе другого терміну президентства Порошенка.

#36 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 03 июля 2018 - 22:02

Просмотр сообщенияЖигуліст (03 июля 2018 - 21:41) писал:

Просмотр сообщенияHamstell (03 июля 2018 - 20:38) писал:

Просмотр сообщенияbo-inc (03 июля 2018 - 15:15) писал:

11) власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

мені залишили без руху три адмінпозови за невиконання цього пункту (були подані в один день)

Можете пояснити, що мається на увазі?


Раніше з таким стикався тільки в господарських судах - деякі судді ухвалою вимагали надати "власне письмове підтвердження".
Зараз внесли зміни в КАСУ.
Тому на виконання ухвал надавав виправлені позови, які містили таке формулювання:

"Підтверджую, що мною раніше не подавався позов до Головного управління ... в Чернігівськй області з того ж предмету та з тих же підстав. Відповідно у провадженні адміністративних судів України або інших органах, які в межах своєї компетенції вирішують адміністративний спір, не розглядається справа про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору."
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#37 480

Отправлено 04 июля 2018 - 10:35

Просмотр сообщенияHamstell (03 июля 2018 - 20:35) писал:

Просмотр сообщения480 (03 июля 2018 - 14:16) писал:

1.Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене та представника відповідача; 2.Зазначену постанову ЕАА2 №000000 у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсниою та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити. 3.Зобов'язати відповідача видалити з відповідної бази даних запис про здійснення мною правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 122 КУпАП України від 09 травня 2018р.


1. Раніше представником відповідача в справах про адмінпорушення міг бути виключно адвокат.
2. Закрити справу про адміністративне порушення суд не може, вона вже розглянута.
3. З якої бази, який запис, і як ви це можете проконтролювати?
і стаття 122 КУпАП України від 09 травня 2018 р. якось не звучить :)ент оформ

Наголосіть, що фото було зроблено на момент оформлення постанови, а не перепаркували автомобіль для фото після того, як патрульні поїхали

Дякую за зауваження, поправив.

#38 480

Отправлено 05 июля 2018 - 13:02

Сьогодні подано скаргу в УПП, озвучено що розгляд відбудеться на протязі місяця, на результат можна подати апеляцію на протязі 10 днів

#39 Hamstell

    Продвинутый пользователь

  • Автохелпер
    • Перейти к галерее
  • 5.158 сообщений
  • ПМЖЧернігів

Отправлено 05 июля 2018 - 15:20

Надходження повістки з суду значно пришвидчить срок розгляду скарги :)
Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава і воля святая!

#40 480

Отправлено 06 августа 2018 - 09:25

Доброго ранку!
Надійшла відповідь з Управління поліції - залишили без змін
Прикрепленное изображение: IMG-5792eec89bacb470e7c6f1f421bd1048-V.jpg
Прикрепленное изображение: IMG-d41a679121c0be4a75e63bb02409325d-V.jpg
Прикрепленное изображение: IMG-da5e296969f6dafd002201c85956e3fd-V.jpg

Тепер точно в суд, тому прошу нагадайте мені чи я правильно памятаю - сроки притягненя до відповідальності 2 місяця згідно з ст38 КУпАП, тобто 09/05 -09/07 вони сплили?
Чи треба до попереднього позову щось додати ще?





Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных

Анализ сайта онлайн
Loading the player...