Новий казан можна одразу юзати, чи потрібно спочатку олію прожарити?
0
Казан
Автор Жигуліст, 30 июл 2018 18:46
Сообщений в теме: 5
#2
Отправлено 31 июля 2018 - 07:48
Жигуліст (30 июля 2018 - 18:46) писал:
Новий казан можна одразу юзати, чи потрібно спочатку олію прожарити?
Сітон радить спочатку прокалити:
Цитата
Рекомендации по эксплуатации чугунной посуды:
Перед первым использованием посуду необходимо тщательно вымыть, нагреть на плите до температуры выше 100гр. и нанести на внутреннюю поверхность тонкий слой растительного масла. Посуда, не прошедшая данную предварительную обработку, пригодна для контакта с пищевыми продуктами, не содержащими лимонную, уксусную и молочную кислоты.
http://www.syton-pos...kazani%20termo/
Перед первым использованием посуду необходимо тщательно вымыть, нагреть на плите до температуры выше 100гр. и нанести на внутреннюю поверхность тонкий слой растительного масла. Посуда, не прошедшая данную предварительную обработку, пригодна для контакта с пищевыми продуктами, не содержащими лимонную, уксусную и молочную кислоты.
http://www.syton-pos...kazani%20termo/
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird.
#3
Отправлено 31 июля 2018 - 17:38
Жигуліст (30 июля 2018 - 18:46) писал:
Новий казан можна одразу юзати, чи потрібно спочатку олію прожарити?
https://youtu.be/jBL0eGwK0qU
#4
Отправлено 09 августа 2018 - 12:37
Казан обов"язково просмажити. Я спочатку грію, мию побутовими засобами. Потім калю з сіллю, згодом олією. Потрібно отримати на казані плівку. Тоді нічого ніколи не буде приставати. Але казан неможна мити щітками залізними і вимивати увесь жир. Процес довгий - кілька годин, але робиться один раз.
#6
Отправлено 09 августа 2018 - 17:53
До прокалювання з олією, Віктор треба підійти дуже серйозно. Олія дуже любить загорятись при перегріванні. Я коли прокалював свій вок то прозівав цей момент і олія спалахнула. Підповз збоку накрив кришкою вок. Почув глухий хлопок в середині та з під кришки почав валити густий їдкий дим. Трохи зачекав знявши казан з плити та вирішив заглянути. Наступної миті лежав в трьох метрах від казана посеред ланки картоплі з кришкою в руці
На 12 літровий вок налив тоді з півлітри олії та ганяв олію шумовкою по казану шоби усі поверхні з середини покрились плівкою
На 12 літровий вок налив тоді з півлітри олії та ганяв олію шумовкою по казану шоби усі поверхні з середини покрились плівкою
Сообщение отредактировал dimonstr32: 09 августа 2018 - 17:55
Количество пользователей, читающих эту тему: 1
0 пользователей, 1 гостей, 0 анонимных